nie gadam z tobą bo nie ma po co. Ty nie rozumiesz co się do ciebie panie kolego mój drogi pisze. Lokalny klub rowerowy stoi otworem.
Na pociechę jeszcze dodam, że gdyby dzisiaj 360x1000 kosztowała niechby te 15 to wyciągnąłbym tą kasę i kupił, ale nie zrozum mnie źle, ja nie zachęcam nikogo do kupna chinki, wiem z czym to się je i tu czarów nie ma, setki filmów możesz wysłać przysłać, a tu obejrzeć setki tematów ze zdjęciami babolami, z wyciąganiem szlaki hutniczej ze skrzynek mechanicznych, łącznie z dziurami w odlewach i pęknięciami w odlewach.
Zapytaj się tutaj na forum chłopaków, czy normą w chinkach jest uchwyt który nie bije, czy raczej cieszymy się jeśli uda się trafić na taką która nie jest "w normie".
PS. błędne wnioski typu że coś mi dopiekło, że powinienem sprzedać (uważam że nie powinienem) zachowaj dla siebie. Raczej słuchaj co się do ciebie mówi o jakości wykonania bo jakość wykonania jest jaka jest i z tym się nie dyskutuje, niezależnie czy ja się zdecydowałem kupić i zostawić, coś z tym zrobić i psioczyć lub poprawiać, czy sprzedać lub oddać czy twierdzić, że jestem np zadowolony choć jest to zadowolenie na miarę swoich możliwości czyli niezadowolenie, a niezadowolenie nie musi od razu koniecznie prowadzić do pytania - dlaczego jej nie sprzedałeś? Również dlatego nie będę na to pytanie odpowiadał. Napisałem Ci, że jakość jest kiepska, i nie nastawiaj się na machanie szabelką, że będziesz oddawał bo rynek mamy jaki mamy, jest kilku importerów którzy ściągają to samo. Ostatnio np kupujac piłę kormaka kupiłem u nich tylko dlatego że dostałem za darmo zgarniacz wiór i cene zrobili lepszą, podczas gdy konkurencja (stiler) twierdziła że zgarniacza wiór nie wolno używać z piłami taśmowymi. Nie twórz sobie też teorii, że optimum to coś lepszego bo w ten sposób dołączasz do kręgu ludzi którzy dadzą się zabić za jakość boscha w sprzętach z lidla - dosłownie. Co do kupna maszyny za 10 tys bez mechaniki wypowiedziałem się - ty uważasz to za dobry pomysł bo wstawisz napęd cnc, ja uważam że dalej będziesz miał tokarkę bez mechaniki i mówimy o różnych rzeczach. Ja bym nie dał 10k za maszynę bez "pełnej" mechaniki - jeszcze raz to powtórzę - JA. Nie polecam też kupowania rozwiązań "prowizorycznych" komuś kto twierdzi, że nie ma czasu pojechać obejrzeć sprzętu, a ma czas na wszystko inne, na poprawki, na przeróbki ito bo to się samo w sobie przeczy. Nie polecę też komuś tokarki chińskiej, jeśli ten ktoś mówi sam, że może jednak z tych wszystkich firm znajdzie się jakaś chińska niechińska?? i on może by dołożył do takiej chińskiej niechińskiej bo nie chce mieć problemów. Więc temu komuś napisałem - jeśli nie chcesz mieć problemów - nie kupuj ani chińskiej, ani chińskiej niechińskiej w twoim mniemaniu. Nie napisałem jednocześnie że ktoś może widzieć sens kupna tej maszyny z myślą tylko o cnc.
Zrozumiałeś? pewnie nie.. ale mam to gdzieś