niczego nie wyjaśnia ale jest przynajmniej ruch w dyskusji

mam wrażenie że jeszcze długo będą bo czasami trzeba zrobić jakąś pierdołę dla której nie warto pisać programu , która może w tym czasie robić konkretjasiu... pisze:Tylko jak długo będą one jeszcze konkurencyjne i to jest pytanie.
ale jaka odpowiedź satysfakcjonuje kolegę ? prawie wszystko jest wymyślone i nazwane wiec dla ciebie tylko trzeba zmienić nazwę ? ,bo czegoś nie rozumiesz .po prostu przyjmij to tak jaki jest nazwane i nie zadręczaj sięamator7 pisze:w sumie odpowiedź adekwatna do założonego tematu i zadanego pytania
I tu jest problem. Na naszej konwencjonalnej tokarce często sprawdzamy w kłach np. bicie rowków w kołach pasowych, już zmontowanych na wale. Czasem trzeba zdjąć coś z czoła. Takie dopasowanie w montażu. Bo jeśli trzeba dorobić pierdołę, to jest weiler. Programuje się bardzo prosto, nadaje się do wszystkiego, poprawisz kształty, czy gwint. Co więcej trzeba? Na tym też fajnie się konwencjonalnie toczy, no popatrz:
tristar0 pisze:nie zadręczaj się
Raczej bambus lepszy. Można go nasycić czymś co zmniejszy tarcie.TOP67 pisze:lepsze od bambusa
Nie można bo on jest nasycony SiO2 czyli piachempitsa pisze: ↑25 sty 2022, 08:26Mam ślizgi do drewna z HDPE, na stali nie próbowałem, ale o poliamidach nie było w tym wątku?
To PP nie nadaje się. Beznadziejne. Łatwo spawa się, łączy, kształtuje i samo zmienia kształty pod obciążeniem. A o nylon i miedziane rurki już pytałeś?
Dodane 1 minuta 16 sekundy:Raczej bambus lepszy. Można go nasycić czymś co zmniejszy tarcie.TOP67 pisze:lepsze od bambusa![]()
pitsa pisze:bambus lepszy. Można go nasycić czymś co zmniejszy tarcie.