tuxcnc pisze: ↑10 sty 2022, 00:41
ale gdyby rządził Tusk, to już dawno byśmy nosili w portfelach euro.
A więc jednak zasługa rządu...
He he he ..... tak mi się przypomniało, że o takim np. Stalinie mówiono, że to w zasadzie dobry chłop był, bo niejednego skazał na sybir, a przecież mógł zabić.
Analogicznie ... rząd tez mamy "dobry" , bo nie wprowadził Euro, a mógł , czyli .... "uratował" Polskę.
Dodane 8 minuty 37 sekundy:
strikexp pisze: ↑10 sty 2022, 00:43
Z tego co słyszę to w UE w ogóle walczy się coraz ostrzej z produkcją żywności. Różne są teorie na ten temat. Ale mi się nie chce wierzyć że taki strategiczny element niszczy się tylko po to żeby zarabiać na imporcie taniej żywności spoza UE.
Nikt nie wierzył, że UE zakaże produkcji samochodów spalinowych, a przecież ... TO JUŻ SIĘ STAŁO, czyli do 2035 roku (a Niemcy zdaje się do 2025) w Europie ma być ZAKAZ produkcji samochodów spalinowych i to nie jest żart.
Natomiast w Polsce już teraz, od 24 grudnia 2021 obowiązuje prawo, w którym władza samorządowa (np. gmina) , może wprowadzić zwykłą uchwała rady miejskiej tzw. strefę czystego transportu, czyli że NIE WJEDZIESZ samochodem spalinowym do tej strefy, czyli np,. utworzą strefę na teranie całego miasta i .... ZAKAZ WJAZDU SAMOCHODOM SPALINOWYM, no chyba (to nie żart) że zapłacisz za wjazd, ale ... tylko przez 3.5 roku można będzie płacić, bo po tym okresie nie ma już opłat i wjeżdżać mogą TYLKO ELEKTRYKI, samochody wodorowe i z instalacją CNG (nie LPG) .
Poważnie, to nie żart.
Między innymi dlatego (chociaż to akurat jeden z mniejszych powodów) należy (moim zdaniem) JAK NAJSZYBCIEJ opuścić eurokołchoz, bo po prostu utoniemy w tym bagnie.
Czy musimy iść na dno razem z Niemcami ?
Dodane 13 minuty 17 sekundy:
IMPULS3 pisze: ↑09 sty 2022, 22:29
Niedługo pojawia się masowe upadłości z tysiacami bezrobotnych którzy będą żebrali o przeżycie. Ale to tylko będą statystyki. odpowiedzialnych już nie będzie a pojawia sie kolejni z obietnicami na których chetnie zagłosujecie w duzej wiekszosci. A ja się zajmę akcją "zamieniamy trawniki na warzywniki".
... i wiesz co ? .... , że te warzywniki zamiast trawników, to zupełnie realny scenariusz.
Znacznie gorzej będą mieli ci wszyscy mieszkający w dużych miastach, na osiedlach, chociaż .. nie ma tego złoego co by na dobre nie wyszło, bo... może wtedy rozwiąże się wreszcie problem ob_sranych przez psy trawników