To zbuduj z niego bimbrownię, zajmij się degustacją, i przestań robić śmietnik z technicznego forum.
POM-o Armagedon
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 31
Re: POM-o Armagedon
tuxcnc pisze:To zbuduj z niego bimbrownię, zajmij się degustacją
to bardzo dobry pomysł jest

ale myślisz że on jeszcze na niego nie wpadł?
pewnie gdy półprodukt dojrzewa, to on ma wówczas czas aby zadawać swoje specyficzne pytania i robi to dla poprawienia ogólnej wesołości na forum.
bo nie wierzę że robi to na poważnie.

Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 69
-
prosteiszkuteczneWynalazki pisze:POM ma bardzo dobre właściwości zacierania się
a więc spróbuj wykorzystać je z korzyścią dla siebie
Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 7
prosteiszkuteczneWynalazki pisze:POM
Pom pomowi nie równy .. już pisałem o materiałach z różnymi domieszkami... Spróbuj np.
POM-C TF a się przekonasz że ma o wiele lepsze właściwości ślizgowe.
Jeśli chodzi o wcześniejsze pytanie czy PA nie stanie dęba.. cóż musisz zobaczyć jakie dodatki masz dostępne i na co one wpływają. Zrobić jakieś testy. Pewne jest jedno- tworzywa sztuczne ogólnie mają większy współczynnik rozszerzalności temperaturowej od stali
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 23
przypomnę że wybierając materiał na tuleje wyzywałeś fabryczne od gówna, chciałeś pancerne, no więc pancerne założyłeś. Nie zauważasz teraz, że sam chcesz założyć z jakiegoś powodu gówno? Wynik takiej decyzji jest bardzo przewidywalny, czyż byś nie chciał już pancernego roweru a kompromisu?
-
to żadna magia, po prostu do patelni bez teflonu przywiera wszystko i tu tkwi sekret owej technologii 

-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 69
Fabryczne musi były z teflonu.szopenn pisze: ↑09 sty 2022, 09:55przypomnę że wybierając materiał na tuleje wyzywałeś fabryczne od gówna, chciałeś pancerne, no więc pancerne założyłeś. Nie zauważasz teraz, że sam chcesz założyć z jakiegoś powodu gówno? Wynik takiej decyzji jest bardzo przewidywalny, czyż byś nie chciał już pancernego roweru a kompromisu?