Pogadajmy o cenach ogrzewania pellet/gaz.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 323
- Kontakt:
Re: Pogadajmy o cenach ogrzewania pellet/gaz.
Panowie, posprzątałem temat po raz ostatni bezboleśnie.
Następne wpisy poza tematem będą skutkować feriami Noworocznymi.
Następne wpisy poza tematem będą skutkować feriami Noworocznymi.
,, Iditi na ch. j" maciąg.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 78
GłówkujRegulator uspokaja, że klienci upadłego przedsiębiorstwa zostaną przeniesieni do innej firmy i nie będzie przerwy w dostawie energii.
Klientów firmy czeka jednak zimny prysznic, albowiem przeniesienie do innego dostawcy oznacza, że ze względu na rekordowe ceny gazu i prądu czeka ich zawarcie kontraktów po znacznie wyższych kwotach.
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 84
Jest okienko w tunelu.senio pisze: ↑22 gru 2021, 15:02Podwyżkę gazu rozłożyli na raty. Teraz była namiastka tego co zobaczysz w przyszłym roku.
Patrząc jak kurkiem dowolnie kręcą, to nawet nie wiem co napisać i jakie prognozy postawić
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rosja- ... 47185.html
.....
Amerykanie zawsze potrafią zrobić dobry interes ,,pomagając" potrzebującym.
https://businessinsider.com.pl/piec-naj ... 21/gkrny3e
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Kontakt:
Na razie to dla mnie newsy ku pokrzepieniu serc .
Puki co to od 17 grudnia mnie obowiązuje taka tabelka

Jak tylko dostanę zmniejszone to nie omieszkam zamieścić
Puki co to od 17 grudnia mnie obowiązuje taka tabelka

Jak tylko dostanę zmniejszone to nie omieszkam zamieścić

-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 301
Pamiętaj, że wszystko co wprowadzili ani kroku w tył. Ceny gazu będą rosły. W 2023 jak je całkiem uwolnią zerwą się jak pies z łańcucha i nic tego już nie zatrzyma.
Ty się za bardzo nie ciesz bo ludziska już piszą, że Ci od pelletu już podobno podskoczyli z 1100 na 1500 mimo, że jeszcze podwyżki na prąd nie weszły w życie. Wg. mnie ten sposób ogrzewania w takim tempie to szybko skończy na śmietniku tak jak skończyły kotły olejowe.
Pesymistycznie to wszystko widzę w czarnych kolorach i obym się mylił, ale na tyle długo już żyję i dużo już przerobiłem, żeby jeszcze być naiwnym.
-
- Kontakt:
Znaczy że to już będzie koniec świata ?

Cały rok kupowałem blachę =20 PA6
w styczniu po 18 zł/kg ; w kwietniu - 24 ; w lipcu - 28 ; we wrześniu - 32: listopadzie - 36
22 grudnia przyszła już powierzona po 43 zl;/kg.
Dostawca ten sam - jeden z tańszych.
Nie wiem do ilu zdrożeje pellet ale żeby na dziś cenowo przegrać z gazem to musiałby kosztować ok. 3000 za tonę.
Oczywiście ciągle mówię o ogrzewaniu firmowym a nie domowym.
-
@kamar
Nie pisałem o Tobie. Też zapłacisz więcej, podniesiesz ceny (też gdzieś jest granica), ale Tobie jak zawsze twierdzisz suweren wyrówna
.
Mam na myśli tych wszystkich którzy uwierzyli w brak pracy w czyszczenie popiołu w kotłowni na rzecz czyściejszego od węgla pelletu. Do tego pobrali dotacje z programów na wymianę kopciuchów, i podpisali cyrografy ani kroku w tył. Teraz zobaczą ile naprawdę kosztuje ten brak popiołu......
Nie pisałem o Tobie. Też zapłacisz więcej, podniesiesz ceny (też gdzieś jest granica), ale Tobie jak zawsze twierdzisz suweren wyrówna

Mam na myśli tych wszystkich którzy uwierzyli w brak pracy w czyszczenie popiołu w kotłowni na rzecz czyściejszego od węgla pelletu. Do tego pobrali dotacje z programów na wymianę kopciuchów, i podpisali cyrografy ani kroku w tył. Teraz zobaczą ile naprawdę kosztuje ten brak popiołu......
-
No co Ty gadasz..... W reklamie pelletu jest że raz na miesiąc się wynosi 3 kg i pod kwiatki sypie jako nawóz. Czyżby znowu oszukały ?