A odnośnie koloru dodam tylko, że znaczenie na kolor (nie tylko silników ale całej maszyny) ma tylko wtedy gdy stoi pod gołym słonkiem. Chyba nie muszę tłumaczyć o absorbcji promieni słonecznych przez kolor biały i czarny .... w innych przypadkach to tylko rodzaj materiału decyduje o rozchodzeniu się ciepła po maszynie ... i niestety jak koledzy wspomnieli - chcesz chłodniej to bez radiatora się nie obędzie
Frezarka CNC - pole pracy A2
-
anjinsan
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)

- Posty w temacie: 1
normalne - z mojego tematu to blog się zrobił - nikt niema nic do powiedzenia i tylko automat dokleja moje newsy z postępu prac do ostatniego posta 
A odnośnie koloru dodam tylko, że znaczenie na kolor (nie tylko silników ale całej maszyny) ma tylko wtedy gdy stoi pod gołym słonkiem. Chyba nie muszę tłumaczyć o absorbcji promieni słonecznych przez kolor biały i czarny .... w innych przypadkach to tylko rodzaj materiału decyduje o rozchodzeniu się ciepła po maszynie ... i niestety jak koledzy wspomnieli - chcesz chłodniej to bez radiatora się nie obędzie
Tagi:
-
pacyfic_77
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)

- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
Zoltar
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)

- Posty w temacie: 21
Mam juz sterowniki, ktoś wpadł na genialny pomysł aby obniżyć ceny i udało mi sie kupic te stery w dobrej (normalnej) cenie.

Obecnie siedze troche nad dokumentacja i chciałem sie poradzić w jedenej sprawie. Rysuję sobie obudowy do łożysk i zastanawiam się z jaka tolerancja maja byc wykonane otwory pod łożyska liniowe LM-25UU w aluminium - średnica zewnetrzna to 40 mm. Głównie chodzi mi o to aby nie były osadzone za ciasno, aluminium przy wymianie łozyska może sie łatwo uszkodzić.

Obecnie siedze troche nad dokumentacja i chciałem sie poradzić w jedenej sprawie. Rysuję sobie obudowy do łożysk i zastanawiam się z jaka tolerancja maja byc wykonane otwory pod łożyska liniowe LM-25UU w aluminium - średnica zewnetrzna to 40 mm. Głównie chodzi mi o to aby nie były osadzone za ciasno, aluminium przy wymianie łozyska może sie łatwo uszkodzić.
-
upadły_mnich
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 2
-
upadły_mnich
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 2
-
namemartin
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 3
A kolega nie czytał tematu od początku ? https://www.cnc.info.pl/topics60/frezar ... vt9186.htmcnc2006 pisze:Nie chcę odbiegać od tematu ale przyłączę się do Radka27.
Zoltar napisz coś więcej o tworzeniu tych cyfrowych tworów. Faktycznie robi to niesamowite
wrażenie. Coraz ciężej połapać się w tej wirtualnej rzeczywistości.