Pytanie dla osób które mają takie zabawki .:
Jak długo żyje w takim urządzeniu bateria ? No i czy odbiornik daje sygnał że np nie widzi sondy lub baterie sa na wykończeniu ?
Ogólne pytanie sonda pomiarowa np renishaw
Pytanie laika
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Ogólne pytanie sonda pomiarowa np renishaw
Zapraszam na mój kanał Youtube
https://www.youtube.com/channel/UC6q40X ... sa4WcXdijg
https://www.youtube.com/channel/UC6q40X ... sa4WcXdijg
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Re: Ogólne pytanie sonda pomiarowa np renishaw
Cześć,
Bateria w zależności od częstotliwości wykorzystania. Strzelam - Ok roku?
Sonda posiada diody, aktywna świeci na zielono, inne kolory bądź konfiguracje mają swoje oznaczenia.
Wygogluj " flashing LED rainshaw" i w grafice powinna pokazać się pogladowa instrukcja
Bateria w zależności od częstotliwości wykorzystania. Strzelam - Ok roku?
Sonda posiada diody, aktywna świeci na zielono, inne kolory bądź konfiguracje mają swoje oznaczenia.
Wygogluj " flashing LED rainshaw" i w grafice powinna pokazać się pogladowa instrukcja
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Baterie faktycznie około roku, ja używam min 4-5 razy dziennie to zerowania pomiarów otworów i rok może trochę lepiej na bateriach 2x 3.6V, teraz założyłem zwykłe R20 z ciekawości zobaczę jak długo pociągnie na zwykłych.
Co do komunikacji to musisz tak ustawić odbiornik żeby zawsze widział sondę.
O słabej baterii powiadamia komunikatem na panelu, ale to chyba zależy jak jest jest wprowadzona do systemu. Nawet jak Ci nie pokaże to przy słabej baterii powinna dojechać do materiału i się zatrzymać przy dotknięciu.
Co do komunikacji to musisz tak ustawić odbiornik żeby zawsze widział sondę.
O słabej baterii powiadamia komunikatem na panelu, ale to chyba zależy jak jest jest wprowadzona do systemu. Nawet jak Ci nie pokaże to przy słabej baterii powinna dojechać do materiału i się zatrzymać przy dotknięciu.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Pracowałem na sondzie HH zasilanej z dwóch sztuk baterii r123 przez 9 miesięcy 3 razy zmieniałem. nie wiem czy kwestia sondy czy baterii