avia fnb 26
-
kolec7
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: avia fnb 26
Zalać wrzątkiem z kretem do przetykania rur kanalizacyjnych. Wypłukać i zneutralizować działanie ługu jakimś olejem....
"W życiu piękne są tylko chwile...."
Tagi:
-
ghul666
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)

- Posty w temacie: 1
Re: avia fnb 26
Witam szanownych kolegów... Spadła mi ostatnio "z nieba" tj. została wyrwana w ostatnim momencie z kontenera na złomie, frezarka AVIA FNB-26. Jak zwykle trzeba ją krok po kroku odrestaurować i ukompletować, zdobyta frezarka jest bowiem "goła" ma tylko zamontowane wyposażenie specjalne czyli głowicę do dłutowania.
Największe trudności pojawiły się przy przywróceniu funkcji obróbki poziomej. Ani z mojej DTR-ki ani ze zdjęć tego modelu frezarki nie udało mi się ustalić jak wyglądała podtrzymka pozioma do tej frezarki tj. okular. Czy któryś z kolegów posiada może jakieś informacje jak wyglądał oryginał takiej podtrzymki - zdjęcia i wymiarowanie lub posiada informację czy jakaś inna podtrzymka od frezarek AVIA jest dobrym zamiennikiem. Za wszelką pomoc z góry dziękuję
Największe trudności pojawiły się przy przywróceniu funkcji obróbki poziomej. Ani z mojej DTR-ki ani ze zdjęć tego modelu frezarki nie udało mi się ustalić jak wyglądała podtrzymka pozioma do tej frezarki tj. okular. Czy któryś z kolegów posiada może jakieś informacje jak wyglądał oryginał takiej podtrzymki - zdjęcia i wymiarowanie lub posiada informację czy jakaś inna podtrzymka od frezarek AVIA jest dobrym zamiennikiem. Za wszelką pomoc z góry dziękuję