Uchwyt szybkowymienny do gwintowników
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Re: Uchwyt szybkowymienny do gwintowników
Użyj oprawki do ER ale tą do gwintownika specjalną i wtedy nie musisz mierzyć długości gwintownika ponownie.
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
MateuszMowit pisze:cena narzędzia odstrasza
U chińczyków można kupić takie frezy stosunkowo tanio, tak z 10x mniej niż u nas. Nie wiem jak się sprawdzą na dłuższą metę, jeśli to produkcja w dużych ilościach albo jakimś cięższym materiale. U mnie gwinty M3 wychodzą aż miło popatrzeć.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 5
Czyli ta oprawka do gwintowników nic z nią nie można zrobić, po prostu będzie sobie leżeć jeśli gwintowniki się w niej łamią ?
Prawda właśnie chce przejść na wygniataki nie robię nic w żywieniowce. Rozmawiałem z handlowcem z guhringa podrzuci mi jeden na testy. Co do wygniataków najlepiej w ER je montować?
Co do Er do gwintownika to ona zapobiega jedynie obrotowi gwintownika w niej ? Co do mierzenia to robi to automat sonda ots wiec kupować żeby nie mierzyć nie opłaca się.
Prawda właśnie chce przejść na wygniataki nie robię nic w żywieniowce. Rozmawiałem z handlowcem z guhringa podrzuci mi jeden na testy. Co do wygniataków najlepiej w ER je montować?
Co do Er do gwintownika to ona zapobiega jedynie obrotowi gwintownika w niej ? Co do mierzenia to robi to automat sonda ots wiec kupować żeby nie mierzyć nie opłaca się.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Racja, do przemysłu spożywczego albo farmaceutycznego nie można ich stosować, ale jak widać Kolega to wiewojtek10916 pisze: ↑18 gru 2020, 17:56Wygniataki nie są do wszystkich aplikacji, nie ma co polecać jak nie wiadomo do czego robi gwinty.

MateuszMowit pisze:Rozmawiałem z handlowcem z guhringa podrzuci mi jeden na testy.
To sprawdź jaka średnica wiertła jest potrzebna pod ten gwint i jeśli nie masz takiego wiertła, to niech Ci podrzuci i je.
Jeżeli pomogłem kliknij pomógł 

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Hej Panowla! podepnę się pod temat aby nie zakładać nowego na 1 pytanie
Jak się mają wygniataki - chodzi o gwinty M2, M3 i M4 a wygniatanie gwintów w blachach 304 nierdzewnych? 1mm oraz 1,5mm.
albo M2 w mosiądzu na tokarce?
Używam gwintowników ale miło by było robić to bez wiórów
Czy koniecznie trzeba to wrzucać na maszynę przy takich grubościach? Czy da się z ręki zrobić wkrętarką np?
Akurat mi się M2 INOX Fanarowski ułamał a M3 zatępił (ale dzielnie dziobaki działały niemal 2 lata
i kombinuję 

Jak się mają wygniataki - chodzi o gwinty M2, M3 i M4 a wygniatanie gwintów w blachach 304 nierdzewnych? 1mm oraz 1,5mm.
albo M2 w mosiądzu na tokarce?
Używam gwintowników ale miło by było robić to bez wiórów

Czy koniecznie trzeba to wrzucać na maszynę przy takich grubościach? Czy da się z ręki zrobić wkrętarką np?
Akurat mi się M2 INOX Fanarowski ułamał a M3 zatępił (ale dzielnie dziobaki działały niemal 2 lata

Jest robota - jest pinonc