Korpus Glowicy
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 9
Re: Korpus Glowicy
Witam . Wykonałem sobie głowice 50DIA . Materiał z jakiego wykonałem głowice. To stal narzędziowa stopowa do pracy na zimno NMV/1.2842/90MNCRV8 . Nie wiem dlaczego w czasie obróbki luzują mi się śrubki co mam przykręcone płytki . Jaka może być przyczyną? Gwint ma być wykonany wygniatakiem czy gwintownikiem spiralnym ? Śrubki mam orginalne.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
może otwór jest zbyt daleko od wewnętrzego rogu. płytka nie dolega do ścianek. obraca się minimalnie i przez to luzuje?
Jak na moje oko Oriona,to gwinty są nie w tych miejscach. One powinny być presunięte ku osi głowicy i do góry, aby przy dokręcaniu stożek śruby dociskał płytkę do gniazda. Wywołuje to dodatkowe napreżenie w gwincie i powoduje, że śruba się nie luzuje, a płytka jest dociskana do gniazda w trzech płaszczyznach.
Rodzaj materiału, ani technologia wykonania gwintów, nie ma tu istotnego znaczenia, dla powstawania opisanego problemu.
Rodzaj materiału, ani technologia wykonania gwintów, nie ma tu istotnego znaczenia, dla powstawania opisanego problemu.
,, Iditi na ch. j" maciąg.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 9
Witam dziękuję za każdą informacje. A jeśli chodzi o hartowanie to jakie naddatki zostawić na otworze pod trzpień mocujący . Bo z tego co wiem materiał zwiększa swą objętość w czasie hartowania? Czy na gniazdach też zostawić naddatek ? Materiał 40HM .