głębokość
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 4
głębokość
Witam, mam takie pytanie. Ustawiam głębokość na 1 mm i krok zagłębiania na 0,2 mm.
Wcześniej działało to tak że frezarka robiła grawer całego rysunku przy zagłębieniu 0,2 mm i jak skończyła cały rysunek to powtarzała tą czynność ponownie 5x. Teraz jest tak że każdą ścieżkę z osobna pogłębia 5 x 0,2 mm. Jak wrócić do poprzednich ustawień?
Wcześniej działało to tak że frezarka robiła grawer całego rysunku przy zagłębieniu 0,2 mm i jak skończyła cały rysunek to powtarzała tą czynność ponownie 5x. Teraz jest tak że każdą ścieżkę z osobna pogłębia 5 x 0,2 mm. Jak wrócić do poprzednich ustawień?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Re: głębokość
zagłębienie 0,2, krok 0,2 wtedy jedzie tylko raz na głębokość 0,2
Jak byś zrobił zagłębienie 0,2 a krok 0,1 to te 0,2 ci pojedzie na dwa razy po dyszce
Jak byś zrobił zagłębienie 0,2 a krok 0,1 to te 0,2 ci pojedzie na dwa razy po dyszce
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 4
Re: głębokość
kumam, tylko chodzi mi o coś innego. Powiedzmy że graweruje napis. Wcześniej było tak że przy ustawieniach głebokość : 0.1 i krok zagłębianie 0,02 frezarka robiła mi cały napis na głębokości 0,02 i powtarzała tą czynność 5x. A coś mi sie przestawiło i robi teraz tak że każadą ściężke (linie w literce) robi 5x 0,02 ( aż dojdzie do głebokości 0.,1)
Dodane 1 minuta 6 sekundy:
w piko cam?
Dodane 2 minuty 39 sekundy:
w ścieżce mam tylko opcje: kierunek , wewnętrzne , optymalizacja