Współosoowe Rozwiercanie tuleji.

Dyskusje dotyczące toczenia, remontów, modernizacji, narzędzi. Tokarki konwencjonalne.
Awatar użytkownika

Autor tematu
prosteiszkuteczneWynalazki
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 38

Re: Współosoowe Rozwiercanie tuleji.

Post napisał: prosteiszkuteczneWynalazki » 05 cze 2021, 17:22

Ja tam stawek nie ustalam , to że ty masz zawyżone stawki bo szukasz frajerów na toczenie u ciebie i się bulwerusjesz bo inni mają mniejsze stawki i klienci od ciebie odpływają to nic ci na ten temat nie poradzę 🤣😂😂

Po za tym przeczysz samemu sobie gadasz , że technika rowerowa nie jest do du** po czym piszesz , że uginacze z gównolitu się rozlatują 😂😂😂
Oczywiście że się rozlatują i marka tutaj nie ma żadnego znaczenia.
Poczytaj sobie w internecie ile jest tematów na temat rozwalonych, rozwalających się , zacierajacych się szajs uginaczy rowerowych.

Ja mam RS jak byś nie wiedział i też się rozleciał i musiałem go naprawiać zresztą sam najgłośniej pisałeś w moim wątku na temat jego naprawy 😂

Jak widać w każdym temacie ostatnio dyskusja kończy się albo na polityce albo na totalnym bur@#_&

amator7
Posty w temacie: 9

Post napisał: amator7 » 05 cze 2021, 19:28

prosteiszkuteczneWynalazki pisze:Naprawdę nikt nie ma żadnych pomysłów jak do tego podejść?

mogę ci niedużą tokarkę sprzedać, się uniezależnisz ;)
Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 05 cze 2021, 20:02

dudziak4 pisze:A ja lecę po chipsy i browar
dla mnie browar po chipsach mam takie same niestrawności jak po czytaniu o problemach szpeca prosteiszkuteczneWynalazki.

Dodane 5 minuty 7 sekundy:
amator7 pisze:mogę ci niedużą tokarkę sprzedać, się uniezależnisz
do rzuce w gratisie do kolego tokarki wzornik gwintów żebyś nie tkwił wiecznie w ciemnogrodzie .

Dodane 14 minuty 54 sekundy:
prosteiszkuteczneWynalazki pisze: czym na tokarce rozwiercić współosiowo 4 tuleje (żeby wszystkie 4 były współosiowo względem siebie nie tylko
pytanie zasadnicze bo ciągle słyszę jak to zrobić na tokarce . tokarka nie jest uniwersalną obrabiarką bo gdyby tak było to nigdy by nie zbudowano frazarki ,wytaczarki itd... skoro piszesz o rozwiercaniu to rozwiertakiem można nawet na wiertarce .
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki

Awatar użytkownika

TOP67
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 13
Kontakt:

Post napisał: TOP67 » 05 cze 2021, 20:21

Rozwiertak to takie wiertło, którego zapomnieli skręcić :D

zwyczajny
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Post napisał: zwyczajny » 05 cze 2021, 22:31

TOP67 pisze:zapomnieli skręcić
Nie widziałeś jeszcze rozwiertaka skrętnego?

amator7
Posty w temacie: 9

Post napisał: amator7 » 05 cze 2021, 23:04

a zmieni to coś w tej sprawie?
Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 06 cze 2021, 07:33

TOP67 pisze:Rozwiertak to takie wiertło, którego zapomnieli skręcić
A każdy chłop z widłami to Neptun :lol:
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki

szopenn
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 15

Post napisał: szopenn » 06 cze 2021, 07:45

prosteiszkuteczneWynalazki pisze:Ja tam stawek nie ustalam , to że ty masz zawyżone stawki bo szukasz frajerów na toczenie u ciebie i się bulwerusjesz bo inni mają mniejsze stawki i klienci od ciebie odpływają to nic ci na ten temat nie poradzę

powtarzam ci, frajerem to bym był gdybyś mnie wydymał na pomoc, a później zarobił na mojej pomocy choćby 500... znajdujesz frajerów również dzięki temu forum i uprzejmości, pomocności ludzi, którzy tu są...
prosteiszkuteczneWynalazki pisze:Po za tym przeczysz samemu sobie gadasz , że technika rowerowa nie jest do du** po czym piszesz , że uginacze z gównolitu się rozlatują

nie, napisałem że tak jak w każdej dziedzinie, nawet tu na forum można kupić maszynę chińską, można kupić starą dobrą ale wysłużoną i wynikają z tego konkretne sytuacje. Zazwyczaj nowe uznanej firmy nie wymaga od nas więcej niż to że na tym jeździmy lub na tym od razu z miejsca pracujemy. Twoje grono upodobało sobie gównolit chiński, RSa to ty widziałeś, ale z chińskiej wystawki... technika rowerowa jest jaka jest, pociąga ona za sobą swoje konsekwencje, ale nie wróciłbym do czasów ukrainy, choć były to sprzęty nie do zajechania i wciąż ramy dość popularne na ostre....
prosteiszkuteczneWynalazki pisze:oczytaj sobie w internecie ile jest tematów na temat rozwalonych, rozwalających się ,

nie raz Ci było zwracane uwage... guzik to kogo obchodzi.. to nie jest forum rowerowe.. gdybym czytał te forum to pewnie natrafiłbym na temat kompleksowej regeneracji uginaczy u wykwalifikowanego fachowca.. tylko 500...
prosteiszkuteczneWynalazki pisze: zresztą sam najgłośniej pisałeś w moim wątku na temat jego naprawy

i z tego powodu, że ja pisałem i nie tylko ja jak podejść do rozwiertu tych tulejek - a w tym przypadku sytuacja jest analogiczna, to powinieneś ewentualnie kontynuować stary temat, a nie zakładać nowy o tym samym, pytając o to samo licząc na to, że ktoś podsunie ci jeszcze jeden pomysł, który ty uznasz za swój patent, a później będziesz wszystkich obśmiewał...
Ostatnio zmieniony 06 cze 2021, 07:53 przez szopenn, łącznie zmieniany 1 raz.

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 06 cze 2021, 07:51

szopenn pisze: w tym przypadku sytuacja jest analogiczna, to powinieneś ewentualnie kontynuować stary temat
Nawet nie staraj się tego tłumaczyć ,w takich przypadkach z takimi ludźmi to zupełnie bezcelowe bo zaraz się pochwiali że zrobił to papierem ściernym .

Awatar użytkownika

Autor tematu
prosteiszkuteczneWynalazki

Post napisał: prosteiszkuteczneWynalazki » 06 cze 2021, 08:36

szopenn pisze:
06 cze 2021, 07:45
prosteiszkuteczneWynalazki pisze:Ja tam stawek nie ustalam , to że ty masz zawyżone stawki bo szukasz frajerów na toczenie u ciebie i się bulwerusjesz bo inni mają mniejsze stawki i klienci od ciebie odpływają to nic ci na ten temat nie poradzę

powtarzam ci, frajerem to bym był gdybyś mnie wydymał na pomoc, a później zarobił na mojej pomocy choćby 500... znajdujesz frajerów również dzięki temu forum i uprzejmości, pomocności ludzi, którzy tu są...
prosteiszkuteczneWynalazki pisze:Po za tym przeczysz samemu sobie gadasz , że technika rowerowa nie jest do du** po czym piszesz , że uginacze z gównolitu się rozlatują

nie, napisałem że tak jak w każdej dziedzinie, nawet tu na forum można kupić maszynę chińską, można kupić starą dobrą ale wysłużoną i wynikają z tego konkretne sytuacje. Zazwyczaj nowe uznanej firmy nie wymaga od nas więcej niż to że na tym jeździmy lub na tym od razu z miejsca pracujemy. Twoje grono upodobało sobie gównolit chiński, RSa to ty widziałeś, ale z chińskiej wystawki... technika rowerowa jest jaka jest, pociąga ona za sobą swoje konsekwencje, ale nie wróciłbym do czasów ukrainy, choć były to sprzęty nie do zajechania i wciąż ramy dość popularne na ostre....
prosteiszkuteczneWynalazki pisze:oczytaj sobie w internecie ile jest tematów na temat rozwalonych, rozwalających się ,

nie raz Ci było zwracane uwage... guzik to kogo obchodzi.. to nie jest forum rowerowe.. gdybym czytał te forum to pewnie natrafiłbym na temat kompleksowej regeneracji uginaczy u wykwalifikowanego fachowca.. tylko 500...
prosteiszkuteczneWynalazki pisze: zresztą sam najgłośniej pisałeś w moim wątku na temat jego naprawy

i z tego powodu, że ja pisałem i nie tylko ja jak podejść do rozwiertu tych tulejek - a w tym przypadku sytuacja jest analogiczna, to powinieneś ewentualnie kontynuować stary temat, a nie zakładać nowy o tym samym, pytając o to samo licząc na to, że ktoś podsunie ci jeszcze jeden pomysł, który ty uznasz za swój patent, a później będziesz wszystkich obśmiewał...
Frajerów.Ze ktoś ma niższe stawki od ciebie to odrazu frajer.😂 Ja ich siłą nie namawiałem.Sami się zgłosili.

Mam RS orgynalnego i jest to szajs nie ziemski.A nowe widelce rowerowe to fabrycznie wychodzą bez oleju😂😂
I po co piszesz całą epopeję nie na temat zaśmiecając niepotrzebnie temat?????????? Napisz coś jeszcze o Polityce i będzie już tradycja.

Rozwiertak
Rozwiertak się nie nadaje bo jest stożkowy.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Toczenie / Tokarki Konwencjonalne”