Tylko że "twoje" konto właśnie zostało założone na ich dane osobowe...
Ciekawe, z tego co widzę to ING daje taką możliwość.
Pytanie tylko brzmi co z takim kontem można zrobić? Rozumiem, że zagrożeniem jest kredyt ale czy można wziąć kredyt na takie konto bez dodatkowej weryfikacji? Nie wiem i nie chce mi się szukać jak ktoś wie to niech powie
Dodane 5 minuty 32 sekundy:
grg12 pisze:Co do sprawdzania nazwy adresata - jeśli wrzucę do skrzynek pocztowych w bloku spółdzielczym informację o zmianie numeru konta na które należy przelewać czynsz to ile osób zadzwoni do administracji żeby sprawdzić?
A co za różnica jeśli w tej informacji również podasz nazwę?
Jeśli weryfikacja nazwy byłaby wymagana to wystarczy podać w tej informacji nazwę lekko zmienioną w stosunku do oryginały aby uśpić czujność.
Dodane 2 minuty 38 sekundy:
CFA pisze:Nic nie kręcę, nie musisz mieć przypiętych wszystkich środków do karty, co więcej nawet do jednej karty.
Ja, jak się zorientowałem, że zabezpieczeniem karty do rachunku ze znaczącymi dla mnie środkami jest jedynie ustawienie limitów (a 20 lat temu tego nie było online), to uruchomiłem karty do rachunków zasilanych wedle potrzeb i tyle. Więc nie muszę nawet specjalnie zasłaniać klawiatury. Najwięcej to mi można buchnąć z KK ale jakoś używając jej stale nie doświadczyłem żadnego fraudu (ale też nie podaję każdemu danych)
No właśnie, grunt to zdrowy rozsądek i tyle.
czilałt...