Pneumokok pisze:Fajnie, tylko czy musieli kupować chińszczyznę?
Nie licz na nic innego przy kryterium przetargowym "najniższa cena"..
Pneumokok pisze:Fajnie, tylko czy musieli kupować chińszczyznę?
pitsa pisze:Przeszkodą w rozwoju gospodarczym Opolszczyzny jest również brak wykwalifikowanych pracowników.
Ja wychodzę z założenia, że biednego na tanie nie stać - widocznie wszyscy kupujący w tym kraju mają bardzo dużo pieniędzy. A przetargi można tak przeprowadzić, że wygra dobry sprzęt. A po drugie, jeśli dobrze uzasadni się wybór droższych maszyn to i droższe przejdą. Ale to trzeba chcieć to zrobić i wiedzieć, które maszyny są dobre, a które to szrot.
Pneumokok pisze:Ale to trzeba chcieć to zrobić i wiedzieć, które maszyny są dobre, a które to szrot.
Taki jak na foto. Chyba oryginał? Zresztą nie wiem
O jaki byłby wątek gdyby kupili maszyny Kimli
Przeszkodą w rozwoju gospodarczym Opolszczyzny jest również brak wykwalifikowanych pracowników chętnych pracować za przysłowiową miskę ryżu na zarobki niemieckiego księgowego i jego polskiego wspólnika-ekonoma.bartuss1 pisze: ↑13 sty 2021, 18:14pitsa pisze:Przeszkodą w rozwoju gospodarczym Opolszczyzny jest również brak wykwalifikowanych pracowników.
g prawda, prawie poł roku szukałem jakiejkolwiek roboty, nawet na ciecia trzeba miec papiery inwalidy, normalnych stanowisk nie ma, a z 3 literkami to w ogole, no chyba ze jesteś poliglotą
Z tym niestety się zgodzęsssTOMEKsss pisze:wiecie jak to będzie w praktyce wyglądać? Nauczyciele będą klepać fuchy na tych maszynach a praktykanci co najwyżej kilka razy dotkną pare guzików, nikt ich nie dopuści do tych maszyn w obawie że albo czymś gdzieś wydupcą albo sobie krzywde zrobią
atlc pisze:Problemem jest to, że ci którzy organizują przetarg mają interes w tym żeby było tanio i zero wiedzy o przedmiocie przetargu, za to osoby które będą na tych maszynach pracowały z uczniami mają niewiele do gadania, nawet jeśli pojęcie o tym mają.
oprawcafotografii pisze:O jaki byłby wątek gdyby kupili maszyny KimliSkrzynki piwa by brakło, żeby przeczytać