jak w temacie, interesuje mnie zakup lasera do grawerowania w drewnie, małych napisów, ilustracji.
Napisy od 1-2mm szerokości do 20mm długości - jako minimum
Ilustracje (geometryczne twarze zwierząt, znaki zodiaku) o rozmiarze 1,5x1,5m - jako minimum
Podane wyżej to minimalne wymiary - przy tym chciałbym zachować dobrą jakość tego graweru, by napisy i ilustracje były widoczne.
Maksymalnie to myślę, że pole robocze przy większych napisach i ilustracjach będzie 4x4cm - z założenia wychodzę, że jak taki laser da radę z takimi małymi elementami to z większymi też sobie poradzi => chyba, że to założenie jest złe?
Materiał w którym robię to tylko drewno - dąb, jesion, orzech, jesion
Bardzo bym prosił o porady i pomoc wyborze lasera, który sprosta wyżej wymienionym wymaganiom. Jeśli chodzi o budżet, to tutaj nie mam jakiegoś maksymalnego pułapu. Pierwsze ma spełnić wymagania, a co do ceny to będę później kalkulował - wiadomo, że im taniej to lepiej

Co do częstotliwości pracy lasera, to powiedzmy do 40-50 sztuk na miesiąc (tutaj różne wzory, zależności od zamówień). Wykonuje biżuterie z drewna oraz drewno+żywica epoksydowa i zastanawiam się nad poszerzeniem oferty.
z góry dzięki za pomoc.