Okazje na Allegro
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 12
Re: Okazje na Allegro
Nie wiem czy okazja, nie wiem czy nie picowana pod handel... Mam trochę daleko by obadać tego kloca. Może ktoś oceni czy warto? Z rozmowy z panem z ogłoszenia wynika, że stan jest perfekt, do wzięcia za 15 tys.
https://www.olx.pl/oferta/tokarka-uniwe ... d29b51a796
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 39
Czy odpicowana ? Na pewno malowana bez remontu czyli po wierchu i raczej nie dla siebie bo nie widać otarć żeby pracowała po takim remoncie. Czyli makijaż przed ślubem 

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Kawał bydlaka

q
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”
-
- Posty w temacie: 7
Nie takie bajki już słyszałem. Ostatnio 1000km zrobilemMiziAir pisze: ↑05 lis 2020, 18:16Z rozmowy z panem z ogłoszenia wynika, że stan jest perfekt, do wzięcia za 15 tys.
Maszyna na zdjęciach ok a sie okazalo ze zdjęcia robione pare lat temu maszyna garazowana pod chmurka. Tylko strzelac. Radził bym w osobówek i obejrzeć. Zawsze mniejsza strata niż 1000km ciężarówka.
-
- Posty w temacie: 25
zwrócicie uwagę na próg na ostatnim zdjęciu gdzie widać łoże...kozak12 pisze: ↑06 lis 2020, 09:14Nie takie bajki już słyszałem. Ostatnio 1000km zrobilemMiziAir pisze: ↑05 lis 2020, 18:16Z rozmowy z panem z ogłoszenia wynika, że stan jest perfekt, do wzięcia za 15 tys.
Maszyna na zdjęciach ok a sie okazalo ze zdjęcia robione pare lat temu maszyna garazowana pod chmurka. Tylko strzelac. Radził bym w osobówek i obejrzeć. Zawsze mniejsza strata niż 1000km ciężarówka.![]()
próg jest i to nie mały (choć widziałem większe)
-
Ok, już mi ciśnienie zeszło, widać pic pod handel, ze zdjęcia faktycznie można wnioskować ze suport usiadł z wytarcia i drze próg. Poza tym 14kW silnik główny, 2.2kW posuwy, hmmm ... póki co nie mam elektrowni przy warsztacie. Choć nie wykluczam, że kiedyś taką sobie sprezentuje miałem okazję sobie popracować na 1m63, wtedy bardzo mi się spodobała i ciężko to teraz wyleczyć 

-
- Posty w temacie: 25
sama cena za tą maszynę nie jest zła... ale pod warunkiem że masz na nią robotę i będziesz toczył wały 2m lub większe wtedy kilka takich fuch i maszyna się zwróci. Tylko, że jedynym warunkiem jest to żeby mieć na taką tokarce prace, a gdzie się dzisiaj wykorzystuje takiej długości elementy? W zbrojeniówce? Dzisiaj konstruktorzy patrzą też aby coś było technologicznie tanie do wykonania, czyli zamiast stosować coś o długości 2500mm w jednolitym elemencie, lepiej zastosować 3 elementy które są w jakiś sposób ze sobą zespolone i nie stanowi to przeszkody w konstrukcji całego zespołu
czyli koniec końców znaleźć na taką tokarkę odpowiednią prace chyba graniczy z cudem...
sam mam tokarkę o dł. łoża 1500mm i generalnie ani razu przez ostatnie kilka lat nie wykorzystałem długości większej niż 500-600mm?
czyli koniec końców znaleźć na taką tokarkę odpowiednią prace chyba graniczy z cudem...
sam mam tokarkę o dł. łoża 1500mm i generalnie ani razu przez ostatnie kilka lat nie wykorzystałem długości większej niż 500-600mm?
-
Tak ogólnie, z robotą robi się kiepsko, ale to inny temat. Klienci na to są, ale na zlecenia jednostkowe, nieseryjne, ot typowe remontowe/przeróbki. Mi właśnie często brakuje tej długości, np. do obróbki surowych tulei cylindrowych siłowników, wały kosiarek bijakowych, wały w maszynach przy prod. folii.