frezarka pecyzyjna 5 osi
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10
- Kontakt:
może zapomniał?termit_tm pisze:to maszyna musi strasznie szybko pracować jak w czasie testu nie zdążyłeś włączyć aparatu .....
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
A szkoda
bo w sumie wątek trochę spamowany i nie wnosi nic ciekawego na forum a przykładowy film z pracy tego co zbudowałeś podniósł by walor tego tematu a tak tylko odnotowaliśmy kolejną konstrukcje na twoim koncie
ale tak jak pisałem wcześniej podziwiam jak szybko idzie ci budowa kolejnych zabawek 
A tak na marginesie napisz chociaż jakie prędkości uzyskałeś , jak się spisała oś obrotowa a także np: co byś zmienił w następnej tego tupu konstrukcji itp....

A tak na marginesie napisz chociaż jakie prędkości uzyskałeś , jak się spisała oś obrotowa a także np: co byś zmienił w następnej tego tupu konstrukcji itp....
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
Pomogłem...

-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 14
- Kontakt:
w natepnej tego typu konstrukcji - 5 osi calkowicie sterowanej, na pewno nie wsadze "profejsonalnych" sprzegiełek mieszkowych bo przy 5m/min sie zrywają przy nawrocie.
os obrotowa bez zastrzeżeń, z podziałem kroku troche liczenia - przy wejściowym 2000kroków/obr wyjsciowa na osi obrotowej 22,2 kroki/deg.
kolejna czyli już 24 sztuka
teraz mam oferte na wykonanie tokarki z przesuwnym wrzecionem, nie liczac paru sztuk zwykłych "specjalistycznych" ploterków hehe
w miedzyczasie przerabiam na cnc swoją c6 - jedna oś juz smiga
os obrotowa bez zastrzeżeń, z podziałem kroku troche liczenia - przy wejściowym 2000kroków/obr wyjsciowa na osi obrotowej 22,2 kroki/deg.
kolejna czyli już 24 sztuka
teraz mam oferte na wykonanie tokarki z przesuwnym wrzecionem, nie liczac paru sztuk zwykłych "specjalistycznych" ploterków hehe
w miedzyczasie przerabiam na cnc swoją c6 - jedna oś juz smiga
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
co sugerujesz w zamian ?bartuss1 pisze:na pewno nie wsadze "profejsonalnych" sprzegiełek mieszkowych bo przy 5m/min sie zrywają przy nawrocie.
Pomogłem...
Pomogłem...

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
bartuss1 pisze:kolejna czyli już 24 sztuka
hehe - to teraz rozumię tych wszystkich co Cię zbytnio nie "trawią" i czytając ich odpowiedzi w twoim kierunku aż źle się robi...
no cóż, ten polski naród jest troszke dziwny

pamiętaj Bartuss1 - psy szczekają a karawana jedzie dalej