Re: Koronawirus mix 2

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 142
Kontakt:

Re: Re: Koronawirus mix 2

Post napisał: kamar » 01 lis 2020, 09:07

tuxcnc pisze:
01 lis 2020, 08:55
Największymi religijnymi fanatykami są ateiści.
Głęboka mądrość z tego stwierdzenia aż wali po łbie.
Pokaż tych wojujących ateistów odganiających od wiary ogniem i mieczem.

ARGUS
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 35

Post napisał: ARGUS » 01 lis 2020, 09:14

RX pisze:stosunek do Boga co niektórych wyklucza istnienie takich świąt.
Bo skoro nie ma , to skąd święto jego narodzenia drodzy ateiści?

Nie wyklucza istnienia świąt, tylko dla mnie to normalny dzień, ustawowo wolny od pracy ,
i tradycyjnie robi się pewne rzeczy.
Święto jego narodzenia jest stąd że to ludzie je ustalili, i ludzie je mogą zmienić.
To ludzie ustalili że JP2 został świętym ??? LUDZIE wyszkoleni "kapłani" więc nie wznośmy się na wyrzyny wiary i uduchowienia.
Wierzysz? taka Twoja wola , tego Ci potrzeba I nie dyskutuje, nie krytykuje , nie oceniam.
Ale ŻĄDAM tego samego w stosunku do mnie.
Jeszcze raz napiszę To nie ateiści używają jako wyzwiska słowa 'wierzący".
To właśnie wierzący używają słów bezbożnik, grzesznik jako wyzwiska.
Mam w du*** w co kto wierzy aby swojej wiary mi nie narzucał.
Jak większość społeczeństwa nie miałem wyboru i to moi rodzice zadecydowali
że będę wierzący podając mnie do chrztu. Po latach będąc dorosłym człowiekiem zadecydowałem że to mi nie pasuje.
Więc wierzący wszystkich nacji, wierzcie sobie w co chcecie ale nie narzucajcie mi swojego światopoglądu
I "RX' w swojej argumentacji .... zastanów się do czego byś się modlił jakby Jezusa powiesili na stryczku.
Czemu was religijnych tak bodzie że ktoś nie podziela waszej wiary. (wiem uogólniam0

Dodane 2 minuty 9 sekundy:
tuxcnc pisze:Największymi religijnymi fanatykami są ateiści.
(Oczywiście niektórzy a nie wszyscy).

A jakiej religii ?
Z pałami odganiają i blokują kościoły na wzór grup które blokują kliniki aborcyjne albo domy uciech ?
Litości z takimi argumentami

qqaz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 11

Post napisał: qqaz » 01 lis 2020, 09:15

jasiu... pisze:
01 lis 2020, 08:52
całkiem spora ilość ludzi wierzy też w Boga, niepoznawalną doświadczeniem istotę, której zadaniem jest szerzenie na świecie dobra.
i nawet maksymy atencji boskiej na klamrach wojskowego pasa sobie wytłaczają
A wcześniej zawierzali się Maryji ( choć zamek niezły pozostał - szkoda że nasi? restauratorzy przerobili ostatnio kościół zamieniając w nim gotycka grozę na plastikowy design włoskich marmurów (Że to jaszcze niektórych rajcuje))

ARGUS
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 35

Post napisał: ARGUS » 01 lis 2020, 09:17

jasiu... pisze: że zwolennicy boziuni kochanej opanowali też struktury kościelne. Dla nich liczy się nie ewangelia, ale śpiewy i procesja.

i w tym właśnie szkopuł że najwięksi nieudacznicy albo skurwiele najgłośniej się modlą i najgłośniej krzyczą,
i nie ma to nic wspólnego z wiarą.

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 50

Post napisał: jasiu... » 01 lis 2020, 11:06

Arcybiskup Kolonii Rainer Woelki 01 lis 2020 pisze:
Jednak z powodu Korony musicie zmienić swoje przyzwyczajenia - proszę, nie rezygnujcie z jednej rzeczy - modlitwy - w pojedynkę lub w domu i rodzinie. Może zapal świecę i bądź pewien: sam Bóg i Jego miłość są z tobą. A gdziekolwiek przypomnisz sobie zmarłego i jego miłość - miłość jest silniejsza niż śmierć. Wtedy światło Boga świeci!
Czy kościół polski i kościół niemiecki mówią jednym głosem? Tak dla uspokojenia przytoczyłem.

szopenn
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 58

Post napisał: szopenn » 01 lis 2020, 11:22

a ja podzielę antykowidowców w taki sam sposób jak korwin dzieli "homosiów". Normalnych, i takich którzy stanowią zagrożenie dla własnej grupy. Przekładając, normalny antykowidowiec już mięknie, coraz więcej widzi wśród znajomych i w rodzinie przypadków beznadziejnych, ciężko mu się przyznać do głupot, które jeszcze niedawno plótł więc aby ocalić twarz mówi, że on wcale nie twierdził że covida nie ma, tylko chodziło mu bardziej o wyrażenie niezadowolenia z decyzji rządu a covid to był zawsze. Jednak twardogłowy antykowidowiec będzie dalej pierd... te swoje głupoty powołując się na naukowców z yt, tym samym generalizując i wrzucając cały ten "ruch" do jednego wora, szkoda.. tyle tam wartościowych ludzi będzie podciąganych pod głupków nie prawdaż??

co do reszty, nie warto argumentować, uzasadniać tłumaczyć, przeciwstawiać, porównywać. Nie nada... Kształcić dziateczki tu za panstwowe bo jako żeśmy się zasiedzieli i płacimy podatki, pozaczynali budowy i inne to mamy prawo, a następcy wręczyć tobołek, kij i na zachód, belgia, holandia, niemcy, tam się żyje normalnie, pod warunkiem że przy wyjeździe nie korzysta się z pośrednictwa polaków - nie generalizując???

PS. srebro i złoto okazało się nietrafioną inwestycją, trzeba było uprawiać chryzantemy, do bólu, dzisiaj MM by odkupił, czysty zysk.
Ostatnio zmieniony 01 lis 2020, 11:49 przez szopenn, łącznie zmieniany 1 raz.

atlc
Posty w temacie: 30

Post napisał: atlc » 01 lis 2020, 11:49

jasiu... pisze:Czy kościół polski i kościół niemiecki mówią jednym głosem?

Jasne że nie mówią. U Niemca czy pójdziesz czy nie, to kaska i tak wpadnie, u nas owieczek ni ma to i taca pusta.
Niestety jak wszędzie - normalni i skromni nie piastują eksponowanych stanowisk. Dlatego księża dupki rządzą po swojemu, a uczciwy ksiądz który ma poczucie misji siedzi w swojej małej wiejskiej parafii, swoim parafianom pomoże, ale na nic więcej nie ma mocy sprawczej.

RX
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 148

Post napisał: RX » 01 lis 2020, 12:57

atlc pisze:Czy masz coś innego na myśli?

I owszem. Jakąś przyczynę onkologiczną na przykład.
kamar pisze:Sorry, ale jakiej odpowiedzi się spodziewałeś ?

Odpowiedzi na pytanie . A nie pytania do "następnego przypadku".
kamar pisze:Dopuść do siebie myśl,

dopuszczam, dopuszczam.
kamar pisze:Pokaż tych wojujących ateistów odganiających od wiary ogniem i mieczem.

Wyjrzyj na ulicę. Albo lepiej posłuchaj niektórych postulatów z ulicy. Niektóre pasowałyby, nie sądzisz?
ARGUS pisze:Wierzysz? taka Twoja wola , tego Ci potrzeba I nie dyskutuje, nie krytykuje , nie oceniam.

CZYŻBY? poniżej kilka przykładów:
ARGUS pisze:Z pałami odganiają i blokują kościoły na wzór grup które blokują kliniki aborcyjne albo domy uciech ?

albo:
qqaz pisze:i nawet maksymy atencji boskiej na klamrach wojskowego pasa sobie wytłaczają

itd:
ARGUS pisze:i w tym właśnie szkopuł że najwięksi nieudacznicy albo skurwiele najgłośniej się modlą i najgłośniej krzyczą,

to tylko z ostatniej strony. A do poprzednich szkoda wracać.

a miało być tak pięknie:
ARGUS pisze:Więc wierzący wszystkich nacji, wierzcie sobie w co chcecie ale nie narzucajcie mi swojego światopoglądu

odnoszę wrażenie, że moje wcześniejsze pytanie odebrałeś jako próbę narzucenia konkretnego światopoglądu . Dlaczego?

Dla przypomnienia nawiązywałem w pytaniu o święta tych, którzy dzisiaj nawołują do wyrzucenia religii ( ale czy wszystkich religii ?) niszczenia kościołów, itd., całego tego lewactwa. Powinni chyba być konsekwentni i nie świętować?
RX pisze: Bo skoro nie ma , to skąd święto jego narodzenia drodzy ateiści?
Nawiasem mówiąc, nie będzie kościołów , będą meczety .I to szybko .I co wtedy z aborcją? Prawami kobiet?

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 142
Kontakt:

Post napisał: kamar » 01 lis 2020, 13:07

RX pisze:
01 lis 2020, 12:57
Nawiasem mówiąc, nie będzie kościołów , będą meczety .I to szybko .I co wtedy z aborcją? Prawami kobiet?
Jak w całej Europie , od Irlandii po Hiszpanie. Chociaż nie , meczetów w Hiszpanii jakoś nie brakuje od dawna.
Twoja demagogia to ma jakieś podłoże ? (polityków rozumiem)

Daniu
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 45

Post napisał: Daniu » 01 lis 2020, 13:17

Może kogoś zainteresuje...
https://weekend.gazeta.pl/weekend/1,152 ... wiare.html

Mam nadzieje, ze Polacy tez w końcu zmądrzeją...
amen
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”