Żeby mieć jasność maszyna nie miała mieć konkretnego zastosowania z racji że bardzo często potrzebowałem jakąś tulejkę, spasować dwa elementy wykonać jakiś przyrząd z ruchomymi elementami padła decyzja o zakupie. Sama maszyna jest dużo za duża jak na moje potrzeby i mój warsztat no ale cóż taka się trafiła. Czasu miałem bardzo mało na zabawę w renowacje więc zajęło mi to niecały rok zresztą nie była mi potrzebna na gwałt.
A więc tak pacjent to CU 502 x 1500 kupiona z likwidacji małego zakładu cena 6700

Dodane 13 minuty 49 sekundy:
Po rozmowie poprzedni właściciel posiadał ją 15 lat i nigdy u niego nie pracowała produkcyjnie, zresztą posiadał firme budowlaną a maszyna służyła mu tylko do prostych robót co można uznać za atut. Ale z drugiej strony w mojej opinii mimo tego że była używana sporadycznie nie była obslugiwana przez osobę która by o nią zadbała co dało się odczuć później przy dokładniejszych oględzinach po zakupie. Z racji że sam znam się na tym na poziomie zero zakupu dokonywałem ze znajomym bardzo dobrym operatorem takich maszyn. Sprawdził wszystkie obroty posuwy zrobił próbę toczenia ocenił łoże mrugnął okiem i powiedział że jest ok