kamar pisze:A mówcie co chcecie ale widok potulnych, przestraszonych bojowców za podwójnym kordonem policji, był bezcenny
Przytuleni do murów kościoła otoczeni przez wkurzone kobity , wyglądali ciut inaczej niż na marszu Niepodległości .
ich tam nie powinno być w ogóle, pojawienie się takiego osobnika t o też wzbudzanie jeszcze większej agresji tłumu, policji nie pomagają jedynie dolewają oliwy do ognia. Jestem przekonany, że jeśli nie byłoby to związane z decyzjami politycznymi, a przecież tvpinfo musi pokazać garstkę myślących inaczej i stawiających opór lewactwu, to policja prędzej by ich pognala z przed furtki kościoła niz te wszystkie kobitki. Policja nie ma autorytetu u władz, mają wykonywać rozkazy.. dlatego też przestają mieć autorytet społeczeństwa.
RX pisze:masz takie złudzenie? ok, zos
znowu błąd, nie pozostawiasz żadnych złudzeń i zanim jeszcze zacząłem pisać to wiedziałem że na ciebie dowody żadne nie zadziałają, wystarczyło że napisałeś że mam być grzeczny bo kiedyś mi się i tak do ciebie przyjdzie - dla mnie całokształt wszystkiego co reprezentujesz, i tego też się spodziewałem wystarczyło to tylko w odpowiedni sposób od ciebie wyciągnąć. Nie jesteś taki genialny jak Ci się wydaje, dalsza dyskusja o tym, czy ty komuś przyznajesz racje, nawet jeśli pisze sensownie również według mnie nie ma zupełnie sensu, u podstaw jako lekarz dla mnie nie istniejesz.
pitsa pisze:Innych opcji niż pis nie dostrzegasz u przeciwników twojego sposobu dyskusji?
sposób dyskusji jest taki, ja staram się zrozumieć dlaczego ląduje napis na świątyni i go uzasadniam, ty mi mówisz że moje uzasadnienie to czyste nakłanianie do demolki (choć wcale nakłaniania z mojej strony nie było) - dogadamy się? nie... a kobiety niestety swój protest przez spowiedź nie będą egzekwować, nie wiem, może na to liczyłeś?
Mnie nie interesują inne opcje polityczne, żadna się nie nadaje, więc wystarczy może tych podjazdów, że jestem z tej drugiej strony?
strikexp pisze:Czas chyba przypomnieć że w Polsce rządzi demokratycznie wybrany rząd a nie motłoch udający że robi zamach stanu. Bo tylko do udawania taka małpiarnia jest zdolna.
Twój rząd to już się kuli i wraca do kompromisu aborcyjnego, posluchaj tylko tych nieudolnych małp co mówią. Źle wybrałeś niestety.
Dodane 2 minuty 27 sekundy:
RX pisze:en wniosek jest błędny. Ty nie rozumiesz lub nie chcesz zrozumieć:
fakt 1
"Trybunał Konstytucyjny orzekł, że przepis umożliwiający dokonanie aborcji w przypadku ciąży eugenicznej, czyli w przypadku dużego prawdopodobieństwa ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażającej jego życiu, jest niezgodny z konstytucją." Trybunał wypowiedział się wyłącznie w tym zakresie.
fakt 2
obowiązujaca ustawa dopuszcza co następuje :
"W Polsce dostęp do legalnej aborcji możliwy, gdy:
Ty chyba nie rozumiesz co piszesz, dotychczasowe regulacje prawne trwają od ponad 20 lat, przyglądały im się sędziowie o różnych poglądach, nagle.. niekonstytucyjna, a dzisiaj pis już mówi że jednak po wyroku, jest nadal pole do dyskusji... wybacz ale nie mamy o czym rozmawiać, albo jest po coś ten trybunał albo nie.