Re: Koronawirus mix 2

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

Autor tematu
IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 88

Re: Re: Koronawirus mix 2

Post napisał: IMPULS3 » 27 paź 2020, 09:35

oprawcafotografii pisze:Całe szczęście - nie będzie musiała zdrowa iść do szpitala :):

Podobnie jak po wyłowieniu topiacego się. jeden nałapie powietrza i bedzie się cieszył że go wyciągnięto a drugi z powodu wody w płucach chwilę jeszcze pożyje, bo skoro oddycha to po co go badac?

RX
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 148

Post napisał: RX » 27 paź 2020, 09:35

męczące to ale podejmę próbę.
szopenn pisze:"Ustawa nadal dopuszcza możliwość przerywania ciąży w przypadku, gdy stanowi ona zagrożenie dla życia i zdrowia kobiety, a także gdy zachodzi uzasadnione podejrzenie, że ciąża jest skutkiem czynu zabronionego m.in. gwałtu - powiedziała prezes TK Julia Przyłębska."
ta kobieta chyba nie rozumie,

Ten wniosek jest błędny. Ty nie rozumiesz lub nie chcesz zrozumieć:
fakt 1
"Trybunał Konstytucyjny orzekł, że przepis umożliwiający dokonanie aborcji w przypadku ciąży eugenicznej, czyli w przypadku dużego prawdopodobieństwa ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażającej jego życiu, jest niezgodny z konstytucją." Trybunał wypowiedział się wyłącznie w tym zakresie.
fakt 2
obowiązujaca ustawa dopuszcza co następuje :
"W Polsce dostęp do legalnej aborcji możliwy, gdy:

1 ciąża stanowi zagrożenie dla życia lub zdrowia kobiety ciężarnej;
2 badania prenatalne lub inne przesłanki medyczne wskazują na duże prawdopodobieństwo ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażające jego życiu;
3 zachodzi uzasadnione podejrzenie, że ciąża powstała w wyniku czynu zabronionego (gwałtu, aktu kazirodczego)." za RPO i ustawą.
Konkluzja :
wyłącznie punkt 2 : "badania prenatalne lub inne przesłanki medyczne wskazują na duże prawdopodobieństwo ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażające jego życiu;" jest wg TK niezgodny z Konstytucja i trzeba będzie coś ( Konstytucję albo ustawę ) zmienić

Dlatego "podchwytliwe" z pozoru pytania w stylu "matka umiera , dziecko w łonie co zrobisz?" są bez sensu , gdyż ustawa w pkcie 1 i 3 wyraźnie wskazuje na możliwość dokonania aborcji w przypadku zagrożenia życia matki, choć jak wcześniej napisałem, istnieją jeszcze inne możliwości.
Wnioskowanie , ze cała ustawa zaraz nie będzie obowiązywać i aborcja w ogóle nie będzie możliwa jest błędne. Można oczywiście zakładać chęć władzy do dalszych ograniczeń w tym zakresie ale nie wynika to bezpośrednio z orzeczenia TK.

szopenn
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 58

Post napisał: szopenn » 27 paź 2020, 09:39

kamar pisze:A mówcie co chcecie ale widok potulnych, przestraszonych bojowców za podwójnym kordonem policji, był bezcenny
Przytuleni do murów kościoła otoczeni przez wkurzone kobity , wyglądali ciut inaczej niż na marszu Niepodległości .

ich tam nie powinno być w ogóle, pojawienie się takiego osobnika t o też wzbudzanie jeszcze większej agresji tłumu, policji nie pomagają jedynie dolewają oliwy do ognia. Jestem przekonany, że jeśli nie byłoby to związane z decyzjami politycznymi, a przecież tvpinfo musi pokazać garstkę myślących inaczej i stawiających opór lewactwu, to policja prędzej by ich pognala z przed furtki kościoła niz te wszystkie kobitki. Policja nie ma autorytetu u władz, mają wykonywać rozkazy.. dlatego też przestają mieć autorytet społeczeństwa.
RX pisze:masz takie złudzenie? ok, zos
znowu błąd, nie pozostawiasz żadnych złudzeń i zanim jeszcze zacząłem pisać to wiedziałem że na ciebie dowody żadne nie zadziałają, wystarczyło że napisałeś że mam być grzeczny bo kiedyś mi się i tak do ciebie przyjdzie - dla mnie całokształt wszystkiego co reprezentujesz, i tego też się spodziewałem wystarczyło to tylko w odpowiedni sposób od ciebie wyciągnąć. Nie jesteś taki genialny jak Ci się wydaje, dalsza dyskusja o tym, czy ty komuś przyznajesz racje, nawet jeśli pisze sensownie również według mnie nie ma zupełnie sensu, u podstaw jako lekarz dla mnie nie istniejesz.
pitsa pisze:Innych opcji niż pis nie dostrzegasz u przeciwników twojego sposobu dyskusji?

sposób dyskusji jest taki, ja staram się zrozumieć dlaczego ląduje napis na świątyni i go uzasadniam, ty mi mówisz że moje uzasadnienie to czyste nakłanianie do demolki (choć wcale nakłaniania z mojej strony nie było) - dogadamy się? nie... a kobiety niestety swój protest przez spowiedź nie będą egzekwować, nie wiem, może na to liczyłeś?

Mnie nie interesują inne opcje polityczne, żadna się nie nadaje, więc wystarczy może tych podjazdów, że jestem z tej drugiej strony?
strikexp pisze:Czas chyba przypomnieć że w Polsce rządzi demokratycznie wybrany rząd a nie motłoch udający że robi zamach stanu. Bo tylko do udawania taka małpiarnia jest zdolna.
Twój rząd to już się kuli i wraca do kompromisu aborcyjnego, posluchaj tylko tych nieudolnych małp co mówią. Źle wybrałeś niestety.

Dodane 2 minuty 27 sekundy:
RX pisze:en wniosek jest błędny. Ty nie rozumiesz lub nie chcesz zrozumieć:
fakt 1
"Trybunał Konstytucyjny orzekł, że przepis umożliwiający dokonanie aborcji w przypadku ciąży eugenicznej, czyli w przypadku dużego prawdopodobieństwa ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażającej jego życiu, jest niezgodny z konstytucją." Trybunał wypowiedział się wyłącznie w tym zakresie.
fakt 2
obowiązujaca ustawa dopuszcza co następuje :
"W Polsce dostęp do legalnej aborcji możliwy, gdy:

Ty chyba nie rozumiesz co piszesz, dotychczasowe regulacje prawne trwają od ponad 20 lat, przyglądały im się sędziowie o różnych poglądach, nagle.. niekonstytucyjna, a dzisiaj pis już mówi że jednak po wyroku, jest nadal pole do dyskusji... wybacz ale nie mamy o czym rozmawiać, albo jest po coś ten trybunał albo nie.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2020, 09:47 przez szopenn, łącznie zmieniany 4 razy.

strikexp
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 52

Post napisał: strikexp » 27 paź 2020, 09:40

szopenn pisze:
27 paź 2020, 09:39
strikexp pisze:Czas chyba przypomnieć że w Polsce rządzi demokratycznie wybrany rząd a nie motłoch udający że robi zamach stanu. Bo tylko do udawania taka małpiarnia jest zdolna.
Twój rząd to już się kuli i wraca do kompromisu aborcyjnego, posluchaj tylko tych nieudolnych małp co mówią. Źle wybrałeś niestety.
Podaj źródło bo mnie inne słuchy dochodzą :D

RX
Posty w temacie: 148

Post napisał: RX » 27 paź 2020, 09:41

szopenn pisze: wybacz ale nie mamy o czym rozmawiać,

w rzeczy samej, nie da się. Zdrówka!

szopenn
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 58

Post napisał: szopenn » 27 paź 2020, 09:42

strikexp pisze:Podaj źródło bo mnie inne słuchy dochodzą

ty jesteś tak w poszukiwaniach genialny że sam sobie znajdziesz, gorzej że z rozumowaniem troszkę na opak..

PS. mam złotko do odstąpienia tanio, zdarłem z protestującej lewaczki wczoraj, zainteresowany?

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 142
Kontakt:

Post napisał: kamar » 27 paź 2020, 09:45

szopenn pisze:
27 paź 2020, 09:39
ich tam nie powinno być w ogóle,
Ano, nowy wicepremier od bezpieczeństwa narodowego nie odróżnia demonstracji ulicznej od procesji Bożego Ciała.
O tym, że baby się nie wkurza też nie wie bo i skąd :)

strikexp
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 52

Post napisał: strikexp » 27 paź 2020, 09:56

szopenn pisze:
27 paź 2020, 09:42
PS. mam złotko do odstąpienia tanio, zdarłem z protestującej lewaczki wczoraj, zainteresowany?
Na złocie nie ma okazji, jest najwyżej obity ryj i strata gotówki.
Zresztą nie stać mnie, złota moneta kosztuje 5-8 tyś zł.

upadły_mnich
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 13

Post napisał: upadły_mnich » 27 paź 2020, 11:35

coś dla rozluźnienia atmosfery i na temat.
Żona poszła z dzieckiem do dermatologa. W czerwonej strefie dzieci do lat 16 mają być pod opieką dorosłego.
Lekarz na starcie: "z trądzikiem w czasach pandemii?"
Jednak po perswazji przyjął.
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 142
Kontakt:

Post napisał: kamar » 27 paź 2020, 11:43

upadły_mnich pisze:
27 paź 2020, 11:35
Jednak po perswazji przyjął.
To miała fart :)
Pracownik dzwonił wczoraj rano , że ma gorączką i próbuje się dodzwonić do rodzinnego.
Po południu udało mu się za sto którąś próba dodzwonić i dostał informacje, że Pan Doktor zadzwoni w środę i powie o której przyjmie :)
A ja co mam mu wpisać w listę obecności ? NN ?
Mnie w piątek kończyły się leki więc zadzwoniłem do swojego prywatnego i po 20 min byłem przyjęty.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”