Przez ponad tydzień szukałem rury do mojej Zosi. Przewaliłem internet i wszystkie znane mi sklepy, i ni ma!
Dziś znalazłem!!!
Jest to firma handlująca tylko rurami. Różnego rodzaju. Szef firmy powiedział mi żebym nie pytał czy mają, tylko jaką chcę. No to mówię: fi 70 i gruba ścianka. Jaka gruba? Mają 5, 10, 12, 20 nawet...
Se myślę że 20 to przesada, bo się Zośce podstawa załomie... i wziąłem 10. Jeszcze ostatnie pytanie jaka stal? Zażartowałem że S355 będzie wystarczająca. Mówisz i masz!.
Za 70 cm tej ruły zapłaciłem razem z ucięciem tylko 75 zeta!!! Uwierzycie? Jeszcze przed cięciem poprosiłem o suwmiarkę i zmierzyłem w kilku miejscach - 70,3 mm jak w pysk. Jest więc zapas na polerowanie...

Po co więc się bawić w nieobrabialne zalewanie betonem, jak tu w cenie żywicy gotowa rura. Wystarczy teraz tylko wywiercić i nagwintować dwa otwory pod listwę zębatą i po robocie.
PS
Aha. Na koniec zapytałem szefa, czy jest możliwość wysłania w Polskę takiej ruły i zamówienia zdalnie? Bo mam kilku kolegów na forum co chętnie by...
Noł problem. Wystarczy że napiszą maila lub zadzwonią. Moja waży ok. 10 kg więc wysyłka powinna się zmieścić w 50 zł.
PPS
Namiary mogę podać, więc podaję:
ZHU "Hermes" A. Kogut
Rzeszów, ul. Podkarpacka 59 B
tel. 17 8540723
www.hermes.rzeszow.pl