lepi pisze: ↑28 wrz 2020, 14:46Nie, IP-A stosuje się do sterowania prędkościowego, czyli sterowania analogowego. Oczywiście mógłbyś tak zrobić ale gra nie warta świeczki. Na luzy w mechanice najlepszym rozwiązaniem będzie poprawa mechaniki.
Jak już pisałem, dokończ to co masz i nie zaprzątaj sobie głowy co stosuje dziś Fanuc czy Siemens
Zobaczymy co wyjdzie i będziemy się zastanawiać jak to poprawić o ile będzie taka potrzeba.
Drivery moje mogą być sterowane również analogowo więc nie było by problemu od tej strony. Dołożyć sygnał z liniałów które były już zamontowane też nie byłby problem.
Z tego co rozumiem to nawet jak mechanika jest idealna to ten sygnał na silniku nie jest taki super dokładny Bo po drodze jest pasek śruba itp.
Kurcze jak by Ci to powiedzieć. Wydałem już lekko na ten projekt 30 koła i czy to będzie kolejne kilka koła to nie robi już różnicy. Nie chce mieć rozwiązania średniego czy jako takiego

Jak najbardziej profesjonalnie rozwiązać problem podłączenia liniałów do tej maszyny z tym osprzętem który posiadam teraz?