Ano taka to uroda tego programu

Ruszy się jak załączysz historię ale popsuje łączenia. To jest właśnie projekt przenoszony z Inventora i koszty są

Ano taka to uroda tego programu
Drogi Kolego. To nie są, żadne teorie spiskowe, tylko normalna 'procedura' jak się chce przejąć rynek:) Miliony użytkowników zwabionych na słodkie pierdzenie o tym jak to stworzyli wspaniały soft dla makerów i hobbystów, setki milionów godzin testowania softu za darmo przez tych zwabionych, poważne osłabienie konkurencji, a wręcz uniemożliwienie rozwoju (bo brak beta testerów - wszyscy siedzą na F360) i nagle jeb - dawać kasę. Youtube przecież zrobi to samo - uzależnił w zasadzie cały gatunek homo sapiens, który to stworzył kontent, a teraz nie chcesz reklam - płać. Pamiętasz Tablica.pl? Serwis darmowych ogłoszeń, potem OLX - serwis darmowych ogłoszeń. No to jak już się ludzie przesiedli i "uzależnili" to 'jeb' - dawać kasę. Firmy, o których wspomniałem generują ogromne zyski, ale model rynkowy mówi jasno - maksymalizować je jak się da i niszczyć konkurencję.
251mz - już niedługo będziesz po części wiedział, bo w 2021 licencja Startup będzie o dupę rozbić - wprowadzają taką masę ograniczeń i wyłączeń funkcjonalności, że staje się to bez sensu (nie będzie CAM od 4osi w górę, nie będzie symulacji cnc, nie będzie dodatków - np. slicer, można będzie mieć tylko max 10 aktywnych projektów i wiele innych). A to tylko wierzchołek, bo ci co się złapią F360 i zapłacą przesiadając się z licencji startup, za rok, czy dwa znowu dostaną kijem bo Autodesk sobie zażyczy jeszcze więcej, wymyśli nowe rodzaje licencji, będzie darł jeszcze więcej kasy. O ile ktoś ma firmę, zamówienia, zarabia na tym to ok, ale hobbyści? Ja używam F360 kilkanaście razy w roku do pierdół i właśnie mówię tym cwaniaczkom papa:)
A jak nie dam to co? Utną mi głowę, dzieci porwą?No to jak już się ludzie przesiedli i "uzależnili" to 'jeb' - dawać kasę.
NIE MA PROGRAMÓW ZA DARMO !
Ile w plecy jest jeleń, który zapłacił dziesiątki tysięcy za oprogramowanie i też się go uczył i wyrabiał nawyki?Pomnóż sobie te godziny przez choćby 10 PLN, a zrozumiesz ile w plecy jest jeleń który przyjął "prezent".