Zakup Lasera - Chińczyk czy Europejczyk?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 49
Re: Zakup Lasera - Chińczyk czy Europejczyk?
Ja nie pytałem czy są zębatki tylko czy na jednej osi są zębatki, a na drugiej liniowe.
Po prostu odpowiedz: Tak lub Nie. Czy to takie trudne?
Bardzo dziękuję również za słowa uznania, ponieważ określenie tej polskiej wycinarki laserowej jako "topowej" bardzo mi pochlebia.
Widzę praca u podstaw przynosi efekty i nawet takiego sceptyka jak Ty można przekonać.
Ale, nie nie porównywałem do żadnej "topowej" tylko do normalnej, standardowej maszyny tej polskiej firmy z napędami liniowymi na wszystkich osiach.
Ta z maszynerii jak widzisz już sprzedana. Także nie wiem co ląduje na złomie, ale tej polskiej jeszcze nie widziałem, a tamte to już zdarzyło się zezłomować niejednemu.
Jeszcze jedna sprawa, nie wprowadzaj czytelników w błąd. Używanie wołacza "litości" i jednoczesne pisanie bzdur w postaci prędkości posuwu Niemca na poziomie 280m/s czyli ok 1000km/h przestaje nawet być zabawne.
Po prostu odpowiedz: Tak lub Nie. Czy to takie trudne?
Bardzo dziękuję również za słowa uznania, ponieważ określenie tej polskiej wycinarki laserowej jako "topowej" bardzo mi pochlebia.
Widzę praca u podstaw przynosi efekty i nawet takiego sceptyka jak Ty można przekonać.
Ale, nie nie porównywałem do żadnej "topowej" tylko do normalnej, standardowej maszyny tej polskiej firmy z napędami liniowymi na wszystkich osiach.
Ta z maszynerii jak widzisz już sprzedana. Także nie wiem co ląduje na złomie, ale tej polskiej jeszcze nie widziałem, a tamte to już zdarzyło się zezłomować niejednemu.
Jeszcze jedna sprawa, nie wprowadzaj czytelników w błąd. Używanie wołacza "litości" i jednoczesne pisanie bzdur w postaci prędkości posuwu Niemca na poziomie 280m/s czyli ok 1000km/h przestaje nawet być zabawne.
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2020, 23:21 przez nicek, łącznie zmieniany 6 razy.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
Kolega nicek prezentuje typ dyskusji typowo polski, normalnie jakbym czytał wypowiedź polityka. W odpowiedzi na pytanie zadaje trzy inne nie związane z tematem, potem kolejne sugerujące odpowiedź, następnie wypowiada się za innych którzy to czytają (fragment o tym że w oczach czytających ktoś tam jest śmieszny, może niech sami zdecydują). Proszę sztucznie nie budować swojego poparcia to nie wybory.
Ja rozumiem emocje itd, ale od kogoś z "poważnej światowej" firmy oczekiwałbym wyższego poziomu.
Polskiej firmie życzę sukcesów, mimo że koło lasera nie stałem.
Ja rozumiem emocje itd, ale od kogoś z "poważnej światowej" firmy oczekiwałbym wyższego poziomu.
Polskiej firmie życzę sukcesów, mimo że koło lasera nie stałem.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 39
- Kontakt:
Panowie, ostudźcie emocje, tu nie Marsz Narodowców. Jeszcze chwila i będę interweniował.
Jako klienta to argumentacja Polak - Niemiec, odstraszyła by mnie skutecznie.
Choć Niemiec nie zawsze był taki zły
trumpf-3030-dokumentacja-instrukcja-t26952.html
Jako klienta to argumentacja Polak - Niemiec, odstraszyła by mnie skutecznie.
Choć Niemiec nie zawsze był taki zły

trumpf-3030-dokumentacja-instrukcja-t26952.html
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 8
To jak z tym serwisem firmy K? przyjeżdża czy nie przyjeżdża?
Również skłaniam się ku temu, że kolega nicek ma sporo racji przy odpowiedziach podaje rzeczowe argumenty, nie jakieś ogólniki. Nalezy też pamiętać, że sprzedał 3500 maszyn z czego adresatami negatywnych komentarzy jest może 3 użytkowników. Daje nam to 0,085 % niezadowolonych klientów. Do filmiku z maszynerii, skoro jest to film reklamowy zachęcający do kupna używanego lasera to nikt tam nie będzie ustawiał predkości maksymalnych. Zobacz na filmy tokarek na tej stronie nikt tam nie ciagnie 6mm wióra, chyba że coś mi umknęlo

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 20
andrejch2 pisze:kolega nicek ma sporo racji przy odpowiedziach podaje rzeczowe argumenty
W tym coś jest, ale Kolega @Przeto również poprawnie diagnozuje sytuację. Kolega nicek ma ładnie gadane, ale dobrze wypada głównie dlatego, że jego adwersarze już nie.
Normalnie ten temat jak rozprawa wygląda, są główni dyskutanci i grono obserwatorów

-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 18
Drogi Nicku chyba nie podejrzewasz,że dyskutanci tu obecni nie zauważą literówki tylko domyślą się,że chodzi o 280m/min,nie obrażaj inteligencji tu zgromadzonych.
Po drugie rozumiem Twój bój ale troszkę pokory,nie twierdzę,że maszyny Kimla są złe poprostu do T czy B to inna liga i tyle.
Życzę sukcesów i mam nadzieję,że kupując nastepny laser zdecyduję się na K a tym czasem muszę dokupić kolejną prasę gdyż mój Turek nie nadąża za moim 1030 niestety
Pozdrawiam
Po drugie rozumiem Twój bój ale troszkę pokory,nie twierdzę,że maszyny Kimla są złe poprostu do T czy B to inna liga i tyle.
Życzę sukcesów i mam nadzieję,że kupując nastepny laser zdecyduję się na K a tym czasem muszę dokupić kolejną prasę gdyż mój Turek nie nadąża za moim 1030 niestety
Pozdrawiam
-
- Posty w temacie: 45
kamar pisze:Te napędy się gryzą
Może nie tyle co się gryzą, co napęd liniowy nie wykorzystuje swojego potencjału. Zwyczajnie musi pracować z parametrami napędu na listwie zębatej.
Napęd zetki w laserze raczej nie ma ruchu interpolowanego z pozostałymi osiami, tj praca osi X i Y zaczyna się kiedy głowica jest już na pozycji.
-
- Posty w temacie: 45
kamar pisze:Chyba nikt nie zrobił np. osi X liniowej a osi Y zębatej ?
No właśnie Kimla twierdzi, że "niemiec" tak ma. Co ciekawe nikt nie zaprzecza, a Victor zdaje się że wręcz potwierdza..
No i w związku z tym Kimla mówi że to tylko marketing, żeby nazwać że laser ma napędy liniowe, a tak naprawę ma tylko jeden. Jeśli to prawda, to Kimla ma rację.