Zakup Lasera - Chińczyk czy Europejczyk?

Wycinarki i grawerki laserowe oraz ogólne dyskusje dotyczące laserów

Avalyah
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 20

Re: Zakup Lasera - Chińczyk czy Europejczyk?

Post napisał: Avalyah » 13 wrz 2020, 18:23

victor.sajda pisze:przyspieszonego filmu

Przyspieszony? Czyli jednak Kimle tak nie zasuwają?

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 39
Kontakt:

Post napisał: kamar » 13 wrz 2020, 18:33

A tak z ciekawości zapytam - jaka jest relacja ceny tego najszybszego Kimli do wolniejszego Trumpfa ?
Nie pytam o kwotę tylko stosunek. 1:1 czy jak ?

Awatar użytkownika

victor.sajda
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 18

Post napisał: victor.sajda » 13 wrz 2020, 18:58

Nie wiem ile kosztuje K ale podejrzewam,że nie dużo taniej od T.A co do filmu to od Pana z Podkarpacia słyszałem,że filmy są przyspieszone i od kogoś jeszcze.A gadki typu,że nie wspieram polskiego biznesu to gadka dla kogoś chyba kto biznesu nie prowadzi.Ja nie podchodzę do kupna maszyny za prawie 2 bańki na zasadzie kupię bo Polski produkt trzeba wspierać tylko kupię ten który będzie chodził bezawaryjnie.Wspierajmy Pana Przemysława i nie martw się o swoja kieszeń ważne by w kieszeni kogo innego się zgadzało🤣Tam gdzieś jeszcze wyczytałem jak operator K pyta się jak po skończonej pracy a nie skończonym programie jak zacząć od tego samego miejsca.I czytałem gdzieś jak Pan Nicek objaśnia krok po kroku jak to zrobić.U mnie chłopak wciska pauze i wyłącza laser,rano włącza play i jedzie.Tych wszystkich atutów nie sposób wyliczyć.A dodam,że jak K będzie lepsze od T to kupię K.Nikt kto prowadzi biznes nie patrzy na sentymenty

Avalyah
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 20

Post napisał: Avalyah » 13 wrz 2020, 19:05

victor.sajda pisze:A gadki typu,że nie wspieram polskiego biznesu to gadka

Ależ nikt tak tutaj nie napisał, że trzeba wspierać. Oczywistym jest, że decyzję każdy podejmuje sam do swoich potrzeb. W tym temacie jest po prostu sporo zarzutów wobec jednej czy drugiej maszyny. Więc nie chodzi o to, żeby każdy Kimlę kupował, tylko czy rzeczywiście jest taka kiepska, jak niektórzy sądzą :wink:

Oczywiście porównanie ceny też istotne, tutaj się jeszcze nie pojawiło. Może Kolega @nicek jest w stanie ma wrzucić tutaj porównanie, w końcu powinien mieć w to dobry wgląd :)

Jakby się pojawiła w tym temacie tabelka z parametrami kilku laserów to każdy by mógł się odnieść do konkretów.

sebasbox
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 8

Post napisał: sebasbox » 13 wrz 2020, 20:20

victor.sajda pisze:
13 wrz 2020, 18:58
... co do filmu to od Pana z Podkarpacia słyszałem,że filmy są przyspieszone i od kogoś jeszcze.
victor.sajda pisze:
🤣Tam gdzieś jeszcze wyczytałem jak operator K pyta się jak po skończonej pracy a nie skończonym programie jak zacząć od tego samego miejsca.I czytałem gdzieś jak Pan Nicek objaśnia krok po kroku jak to zrobić....
...sąsiad szwagra ciotecznej siostry kumpla, co ma golfa III, mówił że wydaje mu się, że fordy słabo się prowadzą...
Jak się dyskutuje na takim poziomie to do niczego to nie prowadzi.
Nie mam pojęcia czy Kimla jest dobra czy słaba, ale nicek chociaż potrafi napisać coś merytorycznie, pokazać efekty pracy, pokazać filmy z pracy maszyny...
victor.sajda pisze:
A gadki typu,że nie wspieram polskiego biznesu to gadka dla kogoś chyba kto biznesu nie prowadzi.Ja nie podchodzę do kupna maszyny za prawie 2 bańki na zasadzie kupię bo Polski produkt trzeba wspierać tylko kupię ten który będzie chodził bezawaryjnie.Wspierajmy Pana Przemysława i nie martw się o swoja kieszeń ważne by w kieszeni kogo innego się zgadzało
Nikt nie napisał nic takiego że masz kupować bo Polskie...kupuje się zawsze to co lepsze lub najlepsze na jakie nas stać.
victor.sajda pisze:
U mnie chłopak wciska pauze i wyłącza laser,rano włącza play i jedzie.Tych wszystkich atutów nie sposób wyliczyć.A dodam,że jak K będzie lepsze od T to kupię K.Nikt kto prowadzi biznes nie patrzy na sentymenty
Nie sposób wyliczyć a podałeś tylko przykład pauzy i to jeszcze na zasadzie domniemania.

Ja nie jestem adwokatem nicka żeby go bronić, ale dyskusja powinna mieć jakiś poziom.

atlc
Posty w temacie: 45

Post napisał: atlc » 13 wrz 2020, 21:00

victor.sajda pisze:co do filmu to od Pana z Podkarpacia słyszałem,że filmy są przyspieszone i od kogoś jeszcze

Świetny argument. :D

nicek
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 49

Post napisał: nicek » 13 wrz 2020, 21:20

No nieźle się rozkręciło, ledwo z lasu przyjechałem, a tu kilka stron dyskusji.

Ale gdyby tak spojrzeć od początku wątku to widzę, że kolejne wybuchy ożywionej dyskusji pojawiają się bezpośrednio po atakach Viktora Harma vel Sajda na polskiego producenta laserów.
Oczywiście pisane przez nich (niego) głupoty komentowałem bo taka moja rola aby je dementować.

Natomiast znamienne jest jedno że oni (czy on) są zupełnie niewiarygodni ponieważ ukrywa się za nickami, nikt nie wie kim jest i czyje interesy reprezentuje. Atakuje polskiego producenta i wychwala niemieckiego pod niebiosa.
Większość z komentujących nie ukrywa swojej tożsamości i społeczność forum z grubsza wie kim są.
A tu nic, nie wiadomo skąd jest, co ma, gdzie pracuje, przejrzyjcie posty które napisali(ł)? Pomimo że ich jest dużo zero informacji umożliwiających identyfikację. Młodszy brat tych syjamskich bliźniąt jest aktywny w zasadzie wyłącznie w temacie niemieckiej firmy więc resztę można domyślić się samemu.

No i ta ostatnia furia, która jak widać dojrzewała w nim przez wiele postów okazuje, że jego jedynym celem na tym forum jest bronienie Niemca i atakowanie Polaka.
Ilość kłamstw w jednym jego poście pobiła wszelkie dotychczasowe rekordy.
victor.sajda pisze:
13 wrz 2020, 18:01
Powiem tak.Szukając lasera byłem u przedsiębiorcy z Podkarpacia który kupił laser biało-niebieski i chciałem zobaczyć jak śmiga.Miał Eckerta potem drugi polski laser ten z przyspieszonego filmu.Panie jak przyjechali z prezentacją 6 laptopów 5 sprzedawców jak na gali oscarowej a potem jak coś się stało to ciężko się dodzwonić lub wina wszystkich tylko nie maszyny.Po drugie ciągle coś przy niej trzeba robić,jak nie czyścic lineały to coś znowu a Trumpf to wół do roboty 24h 7 dni w tygodniu non stop i chodzi.Drugie firma spod Częstochowy która chandluje używanymi laserami dzwoniła do mnie by się przypomnieć.Mówię,że chcę kupić nowego Trumpfa.Jak tak to Pan już nic innego nie szuka.A po trzecie w nowym trutoopsie mieliśmy jakiś problem z aktualizacją.Telefon do serwisu,serwis siedzi do 9.30 wieczorem ale nie dali rady.8 rano dnia następnego przez teleserwis maszynę przejął serwis niemiecki 8.30 gotowa do pracy.Kolizja,żaden problem,głowica osadzona na pneumatyce sie wypina,ręką nastawiamy,jedziemy dalej itd,itd

Dodane 2 minuty 5 sekundy:
Handluje
Zacznijmy od filmów. Pisze, że filmy są przyspieszone.
Ja z tego powodu jestem wyjątkowo usatysfakcjonowany i dumny, że dla niektórych, nawet takich, którzy mają w posiadaniu super nowoczesną niemiecką technologię, niewyobrażalne jest żeby lasery polskiej firmy cięły z taką prędkością.
Jak już napisałem wszystkich, którzy mają wątpliwości zapraszam na pokaz na żywo dokładnie tego co widzą na filmach z taką samą prędkością.
Zresztą największą frajdę podczas pokazów mam obserwując miny klientów, którzy właśnie zobaczyli takie cięcie na żywo pierwszy raz.

Kolejne kłamstwa to rzekomych 5 sprzedawców z 6 laptopami.
Chłopie odjechałeś już totalnie bo widzę, że nerwy puszczają i zaczynają się nowe wymyślanki?

Wszyscy klienci polskiej firmy wiedzą, że przedstawiciele tej firmy nie jeżdżą do klientów.
Aby kupić maszynę trzeba przyjechać do tej polskiej firmy do Częstochowy.
20 lat temu uznałem, że nie ma sensu jeździć do klienta, który chce kupić maszynę.

Co to za klient, który nie chce zobaczyć maszyny, którą chce kupić?
Co to za klient, który nie chce zobaczyć gdzie i jak i w jakich warunkach produkuje się taką maszynę, która chce kupić?
Po co mi taki klient, który zamówi maszynę za milion nie widząc jej na oczy, a potem będzie miał pretensje, że nie tego się spodziewał?
Na te 3500 maszyn przez 20 lat wizyta handlowca u klienta była może z 20 razy (i to jednego na raz :)).

Ale zaraz, czy tak właśnie nie robią Niemcy???
Może Ty opisujesz swoje miejsce pracy i normalną praktykę w swojej firmie?
Dlaczego nie komentujesz realnych technicznych aspektów swojej, czy tam "niby" swojej maszyny?

Koledzy z forum z niecierpliwością oczekiwali, że ktoś może potwierdzi lub zaprzeczy, że w tych maszynach są na X zębatki, a na Y liniowe?
Niektórzy wręcz niedowierzali, że to możliwe i wskazywali na bezsensowność takiego rozwiązania (oczywiście bezsensowność techniczną, a nie marketingową).
Przecież rzekomo masz taką maszynę, zresztą chwaliłeś się zakupem.
Napisz wprost:
a: moja niemiecka maszyna ma bramę napędzaną zębatkami, a głowicę po bramie napędza silnik liniowy.
b: moja niemiecka maszyna ma wszystko napędzane zębatkami
c: moja niemiecka maszyna ma wszystkie osie napędzane silnikami liniowymi
d: moja niemiecka maszyna ma napęd fotonowo elektronowy z korpuskularno falowym przyspieszaczem cząstek

Oczywiście jeśli jesteś sprzedawcą Niemca to będziesz się wił jak piskorz aby tego nie potwierdzić bo wszyscy mieli by tu niezły ubaw.
A może żona z wałkiem cię goni dlaczego do samochodu na zimę zakładasz jedną oponę zimową i chwalisz się że jeździsz na zimówkach?

Awatar użytkownika

victor.sajda

Post napisał: victor.sajda » 13 wrz 2020, 22:06

Proszę jest i film
http://www.maszyneria.pl/laser,fiber,ki ... ,3483.html
Pewnie zaraz usłysze ze to 6mm🙂

Dodane 12 minuty 12 sekundy:
A tu Trumpf realnie
https://youtu.be/rBdcqhtxlf4
I mimo tego,że na cienkich Bystronic jest jeszcze szybszy i tak wolałem Trumpfa
1.Serwis
Co mi po prędkości o włos jak serwis Trumpf ma najlepszy a każdy dzień przestoju kosztuje mnie dużo
2.Trumpf jest niezawodny 24h 7 dni w tygodni przez lata
I na tym zakończę.
Pozdrawiam 🙂

nicek
Posty w temacie: 49

Post napisał: nicek » 13 wrz 2020, 22:22

Każdym swoim postem coraz bardziej potwierdzasz, że jesteś sprzedawcą.

Nie potrafisz napisać kim jesteś?
Wstydzisz się tego?
Wstydzisz się gdzie pracujesz?

Czy nie potrafisz potwierdzić lub zaprzeczyć, że twoja maszyna ma napędy zębate i liniowe na raz?

Mówiłem że będziesz wił się jak piskorz i się wijesz jak sam się w to wkręciłeś pisząc te bzdury.

W oczach wszystkich czytających stajesz cię coraz bardziej śmieszny, a jeśli jesteś sprzedawcą to jedynie ich pogrążasz.

Nie będę się wypowiadał na temat twojego serwisu laserów bo dawno takiej maszyny nie miałem ale mam od Was prasę krawędziowa i jestem zadowolony.

Tak fajna prasa. Tyle że w konstrukcji pras przez ostatnie 20 lat niewiele się zmieniło, a dla laserów to lata świetlne.

Może ktoś z kolegów nie sprzedawców wypowie się o kosztach serwisu Niemca?

Porównaj sobie te prędkości na tej samej grubości, a nie cwaniakuj:

Ponadto przesłany przez Ciebie film Waszej maszyny https://youtu.be/rBdcqhtxlf4 ładnie ukazuje to czego Ty nie chcesz za żadne skarby przyznać.
Sam dźwięk nadjeżdżającej bramy wskazuje ewidentnie że to napędy zębate. (Jak się mylę niech mnie ktoś poprawi).
Poza tym zwróciłem uwagę na to, że ta Wasza maszyna się strasznie trzęsie. Czy to normalne?

Awatar użytkownika

victor.sajda

Post napisał: victor.sajda » 13 wrz 2020, 22:45

Jak to nie potrafię napisać kim jestem?
Masz moje imię i nazwisko tylko przez V.A Ty jesteś nicek mam rozumieć?
Kto nie chcę przyznać,że zębate jak są zebate a po drugie nigdzie nie pracuje tylko dla mnie pracują.
Coś sobie drogi Pan ubzdurał i tak to ciągnie
Żal.

Dodane 6 minuty 5 sekundy:
A po drugie cwaniaka to Ty rżniesz gdyż na maszynerii jest wasza topowa maszyna 6kw i z taką przedstawiłem maszynę Trumpfa tzn 5030 a Ty mi tu wyjeżdżasz z filmem maszyny Trumpf,najniższego modelu 1030 gdzie przejazd to 140m/s a w serii 5030 280m/s,litości.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery”