Stół pod płytę traserską
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Re: Stół pod płytę traserską
no jak czasem jak się czyta tu na forum to nie którzy budują maszyny z dokładnością większa niz w NASA ma być wszystko perfekcyjne haha
-
- Posty w temacie: 2
A jak jest pod ręką norma która określa optymalne rozłożenie podpór to czemu z niej nie skorzystać? Sobie na złość?
Szczególnie że ta norma nie jest oparta o czyjeś wymysły, tylko o fizykę.
Szczególnie że ta norma nie jest oparta o czyjeś wymysły, tylko o fizykę.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Oczywiście. Ale to o czym mówi kolega robertwrr czasem tu widać, choćby na przykładzie heroicznej walki z pomijalnym biciem twardych szczęk w zwykłym uchwycie tokarskim, która z racji jego budowy i tak nie wróży zbyt wielkiego powodzenia, bo nie do tego owe szczęki mają służyć.... Co nie ujmuje jednak podziwu dla samozaparcia usiłującym.
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Ale w myśl zasady że błędy się sumują to im mniejsze odchyłki wymiaru na początku tym mniejsze na końcu.
Tu 2 setki , tu 3 setki tu i tam po dwie setki i dycha "pęka" nie wiadomo kiedy"
Niektórzy koledzy z forum odpierdzielili taki ogrom pracy żeby doprowadzić maszynki do
zadowalającego ich stanu że normalnie szok.
Ja po godzinie jeżdżenia stołem w lewo i prawo się poddałem
Mam na imadle 2 setki różnicy (początek , koniec szczęk) a miałem ambicję żeby było "0"

Tu 2 setki , tu 3 setki tu i tam po dwie setki i dycha "pęka" nie wiadomo kiedy"
Niektórzy koledzy z forum odpierdzielili taki ogrom pracy żeby doprowadzić maszynki do
zadowalającego ich stanu że normalnie szok.
Ja po godzinie jeżdżenia stołem w lewo i prawo się poddałem
Mam na imadle 2 setki różnicy (początek , koniec szczęk) a miałem ambicję żeby było "0"
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Kontakt:
Jeszcze na wszystko ma wpływ temperatura szykujemy maszynki nasze w lecie gdy temp jest wysoka w zimie garaż,szopa nieogrzewana i zdziwienie było dobrze a jest złe,jak ktoś chce robić coś mikronach, to stała temperatura maszyna np. tokarka na granitowy łożu tzn. korpusie i wtedy możemy marzyć o mikronach