Myplasm + Sherman 130 CNC
Podłączenie THC
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 9
Re: Myplasm + Sherman 130 CNC
A więc tak, podpiąłem tak samo interfejs, wykonałem dwa krótkie próbne cięcia podczas których, napięcie ARC było pokazywane w oknie głównym programu (ucieszyłem się ogromnie). Zacząłem wypalać elementy już na włączonym THC i tak po dwóch elementach, kiedy przymierzałem się do wypalania 3 elementu program poinformował mnie o błędzie "Plasmainterface error". Sprawdziłem połączenia przewodu RS485 i jest ok. W instrukcji napisane jest, że błąd może oznaczać uszkodzenie interfejsu.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Nie wygląda to dobrze.
Możesz pokazać Twoje połączenia ?
Może to jakiś czeski błąd.
Dziwne że z poprzednim interfejsem nie działało bo tak jak pisałem, bardzo sprawnie przeszedł testy i był w 100% sprawny ale na wszelki wypadek wysłałem inny egzemplarz / nowy.
Możesz pokazać Twoje połączenia ?
Może to jakiś czeski błąd.
Dziwne że z poprzednim interfejsem nie działało bo tak jak pisałem, bardzo sprawnie przeszedł testy i był w 100% sprawny ale na wszelki wypadek wysłałem inny egzemplarz / nowy.
-
pod tym linkiem są zdjęcia
https://www.dropbox.com/sh/t8tuen8hehma ... ax_Ma?dl=0
https://www.dropbox.com/sh/t8tuen8hehma ... ax_Ma?dl=0
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Na moje oko masz źle podpięte przy interfejsie. Chyba, że to tak wygląda pod kątem. Zobacz jak powinno być w instrukcji.

Ponadto niezły pająk w skrzynce. Ekranowanie też można puścić do samych wtyczek zdejmując tylko izolację przy miejscach mocowania przewodów przy obudowie.

Ponadto niezły pająk w skrzynce. Ekranowanie też można puścić do samych wtyczek zdejmując tylko izolację przy miejscach mocowania przewodów przy obudowie.
-
Raczej tak to wygląda pod kątem, przewody są podpięte do plusa i minusa DV. Myślisz że brak ekranu do końca wtyczek może mieć wpływ na brak połączenia kontrolera z interfejsem? Sprawdzałem wczoraj wszystko jeszcze raz. Spróbowałem uruchomić ploter jak wszystko miało temperaturę otoczenia i dalej Plasmainterface error.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Pająki (o ile są dobrze podpięte jego odnóża
) i brak ekranu nie jest powodem opisywanego problemu.
Czy możesz jeszcze podać linki do dokumentacji przecinarki i jak to podpiąłeś do niej ?
Edit: ok, dokumentację widzę, rozumiem , że podłączyłeś do pinów 11-, 12+ złącza CNC
Nie potrafię wytłumaczyć, jeśli przewody rs485 sa dobrze połączone a niema transmisji to wylo wskazuje na jakieś uszkodzenie układów transmisyjnych. Może od początku problem leżał po stronie płyty głównej a nie interfejsu
, tak jak pisałem, interfejs który mi przysłałeś był sprawny.
Wyślę nowy komplet. To po prostu musi działać. Nie mam z nimi problemów.

Czy możesz jeszcze podać linki do dokumentacji przecinarki i jak to podpiąłeś do niej ?
Edit: ok, dokumentację widzę, rozumiem , że podłączyłeś do pinów 11-, 12+ złącza CNC
Nie potrafię wytłumaczyć, jeśli przewody rs485 sa dobrze połączone a niema transmisji to wylo wskazuje na jakieś uszkodzenie układów transmisyjnych. Może od początku problem leżał po stronie płyty głównej a nie interfejsu

Wyślę nowy komplet. To po prostu musi działać. Nie mam z nimi problemów.
-
Link do dokumentacji:
http://tecweld.pl/downloads/przecinarka ... rukcja.pdf
poniżej wycinek z instrukcji przecinarki:

pin 1 i 2 podpiąłem do pinów plasma start interfejsu
pin 11 podpiąłem do minusa DV interfejsu
pin 12 podpiąłem do plusa DV interfejsu.
Pająka się ogarnie
http://tecweld.pl/downloads/przecinarka ... rukcja.pdf
poniżej wycinek z instrukcji przecinarki:

pin 1 i 2 podpiąłem do pinów plasma start interfejsu
pin 11 podpiąłem do minusa DV interfejsu
pin 12 podpiąłem do plusa DV interfejsu.
Pająka się ogarnie