Ta, będą stać na poboczach z przedłużaczami jak dziś z jagodami

Jasna sprawa, przecież w co drugim domu jest 43kW instalacja, więc nie ma problemuIMPULS3 pisze: ↑31 lip 2020, 08:59FTW pisze:Ale zauważ, że autor pomijał kwestie technologii, tylko opisał to z punktu widzenia przeciętnego użytkownika.
Napisał że jest problem z ladowaniem co jest bzdurą. Chyba nie jest w wielu przypadkach podłaczyć się do gniazdka u znajomych,w pracy, u rodziny, w trasie nawet u obcych ludzi -kwestia tylko dodatkowego licznika aby się rozliczyć. Wbrew pozorom jest to w wielu przypadkach może nawet lepsze niż szukanie stacji paliw.FTW pisze:120 tys. za Nissana Leaf
Jak dzieci, początki czegoś nowego zawsze kosztują wielokrotnie więcej niż po latach jak coś powszechnieje.![]()
Przyjrzyj się Chinom to zrozumiesz.![]()
kamar pisze:Ta, będą stać na poboczach z przedłużaczami jak dziś z jagodami![]()
FTW pisze:Podpowiem - ludzie w tej chwili nawet trójfazowych instalacji nie mają.
FTW pisze:przecież w co drugim domu jest 43kW instalacja,
Daniu pisze:Chodzi mi o idee projektu naszego „polskiego” samochodu,
Nie porównuj gospodarki chińskiej do naszej. Po drugie zapotrzebowanie rynku tez raczej inne..
Daniu pisze:Ale w mieście gdzie te samochody maja jakiś sens to ludzie w większości w blokach mieszkają. Maja z okna przedłużacz zrzucać?
FTW pisze:Ostatni raz coś robili w okolicy, przepięli fazy i wszystkie moje maszynki z warsztatu kręciły się w drugą stronę.
Pewnie, ze można. A prąd w tych przyłączach to skąd weźmiesz? Nie wiem czy pamiętasz, ale Ok dwa lata temu groził nam blackout bo elektrownie nie wyrabiały. Do tego doszła susza i niski stan rzek. Linie przesyłowe tez maja swoją przepustowość...
Nie, robili nowe przyłącze do nowego budynku, wyłączyli prąd, a po włączeniu już było odwrotnie. Chodzili jeszcze po domach się pytać w okolicy czy ktoś ma 3 fazy, ale nikt nie miał. Ten co to przełączał mocno był zdenerwowany jak się dowiedział. Stąd wiem, że nikt nie ma w okolicy. U mnie generalnie gotuje się na gazie, wszyscy są podłączeni.IMPULS3 pisze: ↑31 lip 2020, 09:20Daniu pisze:Ale w mieście gdzie te samochody maja jakiś sens to ludzie w większości w blokach mieszkają. Maja z okna przedłużacz zrzucać?
A nie można założyć nowego przyłacza przy parkingu?Zapewne jazda do CPN jest lepsza.
FTW pisze:Ostatni raz coś robili w okolicy, przepięli fazy i wszystkie moje maszynki z warsztatu kręciły się w drugą stronę.
Być może któras z linii była zbyt mocno obciążona porannymi czajnikami z kawą wiec zmienili.![]()
Daniu pisze:Pewnie, ze można. A prąd w tych przyłączach to skąd weźmiesz? Nie wiem czy pamiętasz, ale Ok dwa lata temu groził nam blackout bo elektrownie nie wyrabiały. Do tego doszła susza i niski stan rzek. Linie przesyłowe tez maja swoją przepustowość...
Aaa zapomniałem, przecież w Ostrołęce będzie super elektrownia... aha i atomowe..