Samochód elektryczny
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Re: Samochód elektryczny
A dasz radę dźwignąć taki ciężar?kamar pisze:wrzucić do bagażnika aby zwiększyć zasięg mojego kręgosłupa
Taką dwadzieścia parę kilo na szerokich oponach parę razy woziłem ale to było nieporęczne pakować do bagażnika. Wygodniejsze były tradycyjne po 5kg.
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 45
- Kontakt:
Dlatego wybór padł na tego fiata. 14 kilo jakoś uradzę , miejsca w bagażniku zajmie mało a w teren mam samochód 

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 23
https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... 1,79cfc278
Wg mnie ostatnie zdanie idealnie opisuje cały ten projekt...
A jak będzie zobaczymy...
Wg mnie ostatnie zdanie idealnie opisuje cały ten projekt...
A jak będzie zobaczymy...
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…
-
- Posty w temacie: 45
- Kontakt:
Pisałem to samo, tylko krócej, dla myślących
. Warzecha pisze dla suwerena .

-
- Posty w temacie: 23
Dokładnie. Entuzjaści na Onet mogliby narzekać, ale na autora tekstu już chyba nie.
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…
-
- Posty w temacie: 5
Tak jak nie przepadem za Onetem, bo jest zbyt skrajny w drugą stronę w stosunku do TVP, tak muszę przyznać, że bardzo sensownie to jest napisane.
-
- Posty w temacie: 97
Daniu pisze:ale na autora tekstu już chyba nie.
Ty tak na poważnie?

Rozwiązań zwiększających zasięg jest aż nadto i chyba nie ma sensu tego po raz kolejny powtarzać i gdyby elektryki nie miały sensu to nie byłyby produkowane. A skoro taka potęga jak Chiny ten sens widzą to chwała im że nie mają pokus aby czytać takich autorów.

-
- Posty w temacie: 5
Ale zauważ, że autor pomijał kwestie technologii, tylko opisał to z punktu widzenia przeciętnego użytkownika. Jako użytkownik nie interesuje mnie z czego jest bateria, ani jak to się ładuje, tylko w jaki sposób ja mogę korzystać z takiego wynalazku, żeby nie być niewolnikiem ładowarki.IMPULS3 pisze: ↑31 lip 2020, 08:46Daniu pisze:ale na autora tekstu już chyba nie.
Ty tak na poważnie?Dziennikarzom motoryzacyjnym zdarzają się dość poważne wpadki szczególnie jak piszą o technologiach a już jakis dziennikarz publicystyki jest autorytetem piszącym o motoryzacji?
![]()
Rozwiązań zwiększających zasięg jest aż nadto i chyba nie ma sensu tego po raz kolejny powtarzać i gdyby elektryki nie miały sensu to nie byłyby produkowane. A skoro taka potęga jak Chiny ten sens widzą to chwała im że nie mają pokus aby czytać takich autorów.A całość tej gry toczy się o uniezależnienie od paliw kopalnych które na choryzoncie mają swój kres.. I osobiscie trzymam kciuki aby to się udało, bo energia elektryczna jest prosta do zdobycia lecz cięzka do zmagazynowania.
120 tys. za Nissana Leaf... wolałbym się taksówkami wozić i pociągiem przez najbliższe 5 lat, prawdopodobnie bym tego nie przejeździł

-
- Posty w temacie: 97
FTW pisze:Ale zauważ, że autor pomijał kwestie technologii, tylko opisał to z punktu widzenia przeciętnego użytkownika.
Napisał że jest problem z ladowaniem co jest bzdurą. Chyba nie jest w wielu przypadkach podłaczyć się do gniazdka u znajomych,w pracy, u rodziny, w trasie nawet u obcych ludzi -kwestia tylko dodatkowego licznika aby się rozliczyć. Wbrew pozorom jest to w wielu przypadkach może nawet lepsze niż szukanie stacji paliw.
FTW pisze:120 tys. za Nissana Leaf
Jak dzieci, początki czegoś nowego zawsze kosztują wielokrotnie więcej niż po latach jak coś powszechnieje.

Przyjrzyj się Chinom to zrozumiesz.