Program wywołać
Co wpisać na końcu wywołanego programu
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 10
- Kontakt:
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Re: Program wywołać
Powiem szczerze że niezłe jest to rozwiązanie, miałem kilka razy taką samą sytuację i ostatecznie kopiowałem zawartość "programów-podprogramów" do programu głównego żeby nie robiło dwa razy. Co krok trzeba maszynę jakoś oszukiwać.. Tak jak z funkcją M128, na temat której było tutaj wiele sporów...
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Aloha
Z całym szacunkiem, ale głupoty kolega opowiada. Maszyna wykonuje tylko i wyłącznie to co jest napisane. Jeśli program jest źle napisany to nie jest ważne czy ścieżka jest w programie zewnętrznym czy między blokami LBL.
Pozdrawiam.
Z całym szacunkiem, ale głupoty kolega opowiada. Maszyna wykonuje tylko i wyłącznie to co jest napisane. Jeśli program jest źle napisany to nie jest ważne czy ścieżka jest w programie zewnętrznym czy między blokami LBL.
Pozdrawiam.
Live long and prosper.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Nie napisałem że maszyna robi cokolwiek innego niż ma napisane. Oczywiście że zawsze zrobi to co jej się każe. W tym przypadku też zrobi jak trzeba, czyli "powtórzy" podprogram dwa razy :p ..a tego nie chcemy
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Kontakt:
Niby wszystko wyglada dobrze... tak się zastanawiam, czy problemem nie jest długość samego programu... nieraz zauważyłem, że sterowanie zaczyna mieć problemy gdy długość programu przekracza 10000 linii - „nie przepada” za tak długimi skokami.
Seria, w moim wykonaniu, to dwie sztuki, w tym jedna w odbiciu lustrzanym.