Koronawirus

Kontynuacja zlikwidowanego tematu

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC
Awatar użytkownika

pitsa
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 18

Re: Koronawirus

Post napisał: pitsa » 06 maja 2020, 06:58

Nie jest łatwo oderwać się od ciągłego napływu "informacji" politycznych. Próbuję, korzystając głównie z internetu, omijając gazety (czasem zaglądam tylko na lokalne wieści) i tak jestem zewsząd bombardowany informacyjnym śmieciem. Rudnickiego znam z audiobooka "najgorsze dopiero nadejdzie", kandydatów-małolatów z banerów na płotach. Wczoraj trafiła mi się prez chwilę robota na budowie, było najmniej polityki ale jako jedyny w masce dla spokoju, i tak dowiedziałem się o składaniu wniosków na parę dodatkowych groszy.
Co się jednego dnia głupiego wydarzy, to na następny nie chcąc i tak wysłucham. Nawet forum to znów nie omija. ;-)
A jak zdarzy mi się obejrzeć coś w tivi to w sprawach polityki i aktualnych wiadomości-śmieci będzie to samo co leci po internetach i podobno muzycznych stacjach radiowych w miejscach pracy. I jeszcze musiałem wczoraj oglądać w obcych telefonach śmieszne obrazki z dziećmi w maskach gazowych - jakaś fotka z zimnej wojny podpisana: grupa "pszczółki" idzie do szkoły oraz dwa groźny psy podpisane czekamy na listonosza plus do tego obowiązkowe uczestnictwo w dyskusji o fali hejtu na pielęgniarkach oraz ludziach starszych. Jedyną ciekawą informacją z wczoraj był internetowy artykuł świadomy żołnierz w sieci gwarantem bezpieczeństwa jednostki i to chyba dlatego śniło mi się, że na jakimś poborze byłem... ;-)
Trzeba zamknąć się samemu w warsztacie, nie wchodzić w internety i na forum nie zaglądać, żeby mieć trochę spokoju. Jeden dzień w tygodniu to za mało. :-)

zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ

Autor tematu
kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 103
Kontakt:

Post napisał: kamar » 06 maja 2020, 09:57

tuxcnc pisze:
06 maja 2020, 05:57
Szkodliwość GW i TVN polega na tym, że to jest prymitywne chamstwo i zaczadziałe lewactwo, bez odrobiny etyki czy moralności, które ogłupia swoich odbiorców.
I całe szczęście ,że jeszcze są :) Mnie takie "chamstwo" odpowiada, z wysokich lotów TVP Info świadomie rezygnuje :)

tomcat65
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Kontakt:

Post napisał: tomcat65 » 06 maja 2020, 11:57

tuxcnc pisze:prymitywne chamstwo i zaczadziałe lewactwo

Jak na razie, to suweren w swej większości to banda chamów, prostaków, buraków i prymitywów, złodziei, krętaczy, kombinatorów i cwaniaków, śmierdzących leni i nierobów, ogłupieńców religijnych i tumanów.

atlc
Posty w temacie: 34

Post napisał: atlc » 06 maja 2020, 12:06

tomcat65 pisze:Jak na razie, to suweren w swej większości to banda chamów, prostaków, buraków i prymitywów, złodziei, krętaczy, kombinatorów i cwaniaków, śmierdzących leni i nierobów, ogłupieńców religijnych i tumanów.

W ciekawym otoczeniu się obracasz :)
Wokół siebie nie widzę takich obrazków.

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 30

Post napisał: IMPULS3 » 06 maja 2020, 12:06

No i kwestią czasu było tylko jak zaczyna się "szacunek" dla rozmówców. :) Ech, a taki był miły temat o koronawirusie. :P
Co prawda nie należę do żadnej ze stron koronapolityki ale zapewne też by się znalazło i dla "niezależnych" kilka epitetów. :)
Mnie zawsze tylko ciekawi jedno. Dlaczego ludzie zajmują się jakimiś krasnolutkami z Wiejskiej zamiast martwić się o to co będzie za pół roku, rok czy 2 lata. Nigdy chyba tego nie zrozumię>
A jeśli by jednak ktoś chciał zobaczyć jakie jest zdanie na powyższy temat osoby mieszkającej w chinach to polecam filmik poniżej. przynajmniej on będzie troszkę miał coś wspólnego z tymże tematem.

Autor tematu
kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: kamar » 06 maja 2020, 12:14

IMPULS3 pisze:
06 maja 2020, 12:06
No i kwestią czasu było tylko jak zaczyna się "szacunek" dla rozmówców. :) Ech, a taki był miły temat o koronawirusie.
Nie podkręcaj bębenka. Post stwierdzający ze " suweren w wiekszości to .... nie jest obrażaniem nikogo tylko obserwacją otocznia piszącego. Takie ma odczucie i wolno mu. J a mam inne więc nie piszę banałów . Masz konkret na chamstwo TVN czy GW to przytocz i obroń a nie powtarzaj wyświechtanycjh komunałów.

tomcat65
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Kontakt:

Post napisał: tomcat65 » 06 maja 2020, 12:17

atlc pisze:W ciekawym otoczeniu się obracasz
Wokół siebie nie widzę takich obrazków

Wystarczy nie mieszkać w W-wie.
Całe wsie oficjalnie na zasiłkach albo rentach, ale stan majątkowy przeczy - kombinatorstwo, krętactwo, złodziejstwo. Od czasów PGR-ów się ciągnące.
Jedyne, co takich delikwentów interesuje, to się nażreć, nachlać i rozmnożyć - najlepiej za cudze.

Autor tematu
kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: kamar » 06 maja 2020, 12:21

tomcat65 pisze:
06 maja 2020, 12:17

Wystarczy nie mieszkać w W-wie.
Nie mieszkam a nie widzę :)
Choć zawsze twierdziłem , że Wisła to granica cywilizacji :)

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 30

Post napisał: IMPULS3 » 06 maja 2020, 12:27

kamar pisze: Post stwierdzający ze " suweren w wiekszości to .... nie jest obrażaniem nikogo

Ha ha ha, czyli jeśli ktoś jest za daną partią to można nie wprost ale ogólnie napisać że jest.... :) Zabawna logika. :)
Ja mam znajomych zafascynowanych i jednymi i drugimi i jakoś nie nazwałbym zadnej z tych grup że to .... :) Wręcz przeciwnie, wielu z nich klasyfikowałbym wyżej od siebie za to co oni potrafią. :)
Ale jakby co zgodnie z danym slowem na początku nie wtrącam się w ten temat nawet jak będa flaki latały w powietrzu. :)

atlc
Posty w temacie: 34

Post napisał: atlc » 06 maja 2020, 12:30

tomcat65 pisze:Wystarczy nie mieszkać w W-wie.

Chyba jednak nie to.
18 lat mieszkałem na wsi kilkadziesiąt kilometrów od Warszawy. Do małego miasteczka było 7km. Innymi słowy - dziura.
Dalej twierdzę - w ciekawym otoczeniu się obracasz ;)

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”