A mnie dawniej to każda piszczała. Przy ruszaniu
Koronawirus
Kontynuacja zlikwidowanego tematu
-
Daniu
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 33
Re: Koronawirus
A wracając trochę do tematu, wie ktoś jak idzie drukowanie respiratorów? Bo coś temat ucichł...
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…
-
kamar
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 103
- Kontakt:
Teraz najważniejsze drukowanie to pakietów wyborczych
Respiratorów już jest tyle, że nie ma gdzie stawiać.
-
Daniu

Pakiety wyborcze już chyba wydrukowane i wypełnione.
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…
-
emsc

- Posty w temacie: 38
Pozazdrościłeś udziału w dyskusji o oponach?
Z całą pewnością i bardzo wydajnie drukują się nowe bilety narodowego banku polskiego.
Sprawne drukarnie - polski substytut sprawnego zarządzania gospodarką.
W poniedziałek, czyli w ostatni dzień rozliczenia VAT, nie działał ani system JPK ani profil zaufany. I oczywiście zero informacji na ten temat. Dziadostwo jakiego świat nie widział.
-
Daniu

Spokojnie... wstajemy z kolan...
-
atlc
- Posty w temacie: 34
emsc pisze:W poniedziałek, czyli w ostatni dzień rozliczenia VAT, nie działał ani system JPK ani profil zaufany.
O której? Wysyłałem deklaracje w poniedziałek i nie było problemu.
-
pitsa
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 18
Chciałem dziś zamówić opony z felgami.. ale znów zapomniałem zrobić fotkę opon. Nawet nie wiem jakie mam w samochodzie.
W tych sprawach dałem sobie na luz... płacę, robotę robią fachowcy.
Raz mnie tylko wzięło na samodzielną naprawę, gdy przestało działać podnoszenie szyb. Znalazłem połamane kable i przyczynę ich uszkodzenia*. Polutowałem, jeździłem ponad rok. Jak znów coś zaczęło szwankować dałem do serwisu.
* - wiązki samochodowe robione są z linek o bardzo wielu cieniutkich drucikach. Podobno w niektórych jest więcej niż setka. Opowiadał mi o tym kontroler wiązek. Na przykład tam gdzie są mocowania kabli do złączek, rozbierają wszystko i liczą pod mikroskopem ile tych drucików w danej lince zostało prawidłowo uchwycone. No i rzeczywiście, w kablu było sporo drucików do tego kabel w drzwiach mojego samochodu był prowadzony tak aby był jak najmniej zginany i skręcany. Obrazowo kabel jest prowadzony po linii podobnej do litery "S". Zamiast jednego zgięcia mamy dwa łagodne łuki i między nimi dłuższy odcinek skręcany. Całość zamknięta w szerokiej harmonijkowej gumie. Problemem okazała się jednak izolacja kabla. Na kablu były prostopadłe do jego osi pęknięcia. W miejscu pęknięć następowało intensywniejsze zginanie i w końcu jego uszkodzenie. Naprawiłem wstawiając odcinek podobnego kabla. Było mało miejsca ale dałem radę.
W tych sprawach dałem sobie na luz... płacę, robotę robią fachowcy.
Raz mnie tylko wzięło na samodzielną naprawę, gdy przestało działać podnoszenie szyb. Znalazłem połamane kable i przyczynę ich uszkodzenia*. Polutowałem, jeździłem ponad rok. Jak znów coś zaczęło szwankować dałem do serwisu.
* - wiązki samochodowe robione są z linek o bardzo wielu cieniutkich drucikach. Podobno w niektórych jest więcej niż setka. Opowiadał mi o tym kontroler wiązek. Na przykład tam gdzie są mocowania kabli do złączek, rozbierają wszystko i liczą pod mikroskopem ile tych drucików w danej lince zostało prawidłowo uchwycone. No i rzeczywiście, w kablu było sporo drucików do tego kabel w drzwiach mojego samochodu był prowadzony tak aby był jak najmniej zginany i skręcany. Obrazowo kabel jest prowadzony po linii podobnej do litery "S". Zamiast jednego zgięcia mamy dwa łagodne łuki i między nimi dłuższy odcinek skręcany. Całość zamknięta w szerokiej harmonijkowej gumie. Problemem okazała się jednak izolacja kabla. Na kablu były prostopadłe do jego osi pęknięcia. W miejscu pęknięć następowało intensywniejsze zginanie i w końcu jego uszkodzenie. Naprawiłem wstawiając odcinek podobnego kabla. Było mało miejsca ale dałem radę.
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ