pitsa pisze:Spytaj też fachowca od płytek.
Jakie są zalety płytek? Raczej nie kojarzę zbyt wielu pomieszczeń przemysłowych z płytkami, no chyba, że rzeźnia jakaś

Czy one nie będą i tak wymagały wyrównania podłoża i potem jeszcze dodatkowej pracy z układaniem?
tuxcnc pisze: ↑10 kwie 2020, 16:17
1. Przy drzwiach balkonowych podłogi nie ruszaj. Zostaw metr czy dwa tak jak jest i zrób uskok. Przy oknie postawisz jakieś biurko albo regał i będziesz zadowolony, bo będzie widno.
Jest to jak najbardziej opcja.
Tak można wypoziomować podłogę zwykłą kielnią i mieszając beton w najmniejszej nawet betoniarce.
Mocno zależy mi na tym, żebym się samemu nie musiał zajmować, także jeżeli w ogóle do czegoś dojdzie to będę zlecał.
Zastanów się czy w ogóle warto poziomować całość, może tylko wylać płyty albo cokoły tam gdzie ma coś stać.
Też o tym myślałem. Wcześniej były właśnie cokoły pod tokarkę, ale tokarka była kilkutonowa. Tylko nie mam jeszcze rozplanowane co, jak i gdzie, więc wolałbym albo całość albo jakoś sobie będę radził inaczej i ewentualnie przy większych maszynach myślał o podestach dla poszczególnych maszyn.
Seb.Maz. pisze: ↑10 kwie 2020, 16:26
Moze wypoziomujesz maszyny na wibroizolatorach?
Czy stawianie wibroizolatorów na różnicy poziomów 2-3cm jest zalecane? Z tego, co widziałem to te talerze są prostopadłe do śruby montażowej, więc czy nie będzie z tym problemu?
Seb.Maz. pisze: ↑10 kwie 2020, 16:26
Najgorzej inwestowac w czyjesz, potem nie wiadomo na ile bedziesz to mial albo co z tego bedziesz mial
Myślę, że co najmniej z rok w tym miejscu spędzę, jest na tyle dużo miejsca, że powinienem się jeszcze długo ze wszystkim zmieścić. Dlatego inwestycja w granicach 1-2tys, jaką wspominałem na początku jest jeszcze do przeżycia - no chyba, że to przedsięwzięcie miałoby być droższe, to będę sobie radził inaczej, zgodnie z Waszymi sugestiami.