Mam taki problem - mam wygrawerowaną w aluminium (napisy) płytę czołową urządzenia. Literki są stosunkowo małe ( 3..5mm). Chciałem pomalować je flamastrem olejnym, potem przetrzeć tabliczkę z wierzchu alkoholem - ale taki proces "wymywa" farbę z liter.
Jest jaki łatwy sposób ( srodek) aby zaczernić te litery ? Najchętniej tak, aby nie trzeba było później ponownie szlifować/polerować tabliczki.
Jak łatwo zaczernic wygrawerowany napis ?
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Re: Jak łatwo zaczernic wygrawerowany napis ?
Zobacz tu: http://allegro.pl/item352809785_aluoxyd ... y_cnc.htmljarekk pisze:Mam taki problem - mam wygrawerowaną w aluminium (napisy) płytę czołową urządzenia. Literki są stosunkowo małe ( 3..5mm). Chciałem pomalować je flamastrem olejnym, potem przetrzeć tabliczkę z wierzchu alkoholem - ale taki proces "wymywa" farbę z liter.
Jest jaki łatwy sposób ( srodek) aby zaczernić te litery ? Najchętniej tak, aby nie trzeba było później ponownie szlifować/polerować tabliczki.
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Chyba faktycznie tak zrobię - muszę tylko kupić trochę takiej farby.Gdybys miał rakle jak do tampodruku to zalał byc cała płytke farba potem ta raklą przeciągnał i było by super... zalej rysy farbą chemoutwardzalną samochodową nanies ją igła podgrzej suszarką sie rozpłynie... jak wyschnie bedzie jak szkło///
Włoże w strzykawkę ( mam dozownik pneumatyczny), ustawię na mały przepływ - podgrzeję.
Dzięki za rady.