Tokarka MTP 360x1000 CZ1440G/1 Testy pomiary informacje
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 61
Re: Tokarka MTP 360x1000 CZ1440G/1 Testy pomiary informacje
Tokarka z tego wątku jest wprawdzie dwa razy droższa od tytana 750, ale pod każdym względem lepsza, to w ogóle dwa różne światy.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 18
Kiedyś, dawno temu, przypadkiem zauważyłem w Unimecie tokareczkę Proma... Zacząłem się zastanawiać czy by sobie takiej nie kupić. Kosztowała coś ze 3 klocki z hakiem. Zacząłem na poważnie drążyć temat i zawsze jak sobie coś lepszego upatrzyłem, to znajdowała się taka, która była "pod każdym względem lepsza"... 

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 9
To jako taki amator pozwolę sobie wtrącić 3 grosze 
Od jakiegoś czasu (2-3 lata) posiadam Nutola 550, polecanego na tym forum. Kupiłem przyszła i... naprawdę bałem się jej
Człowiek się naoglądał filmów jak wkręca rękaw czy włosy (na szczęście mam krótkie).
Małymi kroczkami powoli podchodziłem do niej. Dbałem, aby nie zostawiać klucza w uchwycie, wyrabiać sobie nawyki.
Uważam, że na początek był to strzał w dziesiątkę. Nie wiem jak mogłem wcześniej żyć bez tokarki, bo często używam ją do naprawdę przeróżnych celów.
Wiadomo nawet ona może zrobić krzywdę, ale potrafi dużo wybaczyć
Teraz przymierzam się do zakupu właśnie tej polecanej z linku.
Uważam, że posiadany Nutool 550 zwrócił mi wie kilku krotnie (nie mam ba myśli pieniędzy tylko robotę jaka zrobił i ile czasu pozwolił mi zaoszczędzić). Wiadomo musiałem go po swojemu przerobić i teraz jak kupię nową to będzie mi szkoda jej sprzedawać bo ma falownik, uchwyt szybkozmienny, posuw poprzeczny).
Myśle ze będzie nadal dzielnie służył

Od jakiegoś czasu (2-3 lata) posiadam Nutola 550, polecanego na tym forum. Kupiłem przyszła i... naprawdę bałem się jej

Człowiek się naoglądał filmów jak wkręca rękaw czy włosy (na szczęście mam krótkie).
Małymi kroczkami powoli podchodziłem do niej. Dbałem, aby nie zostawiać klucza w uchwycie, wyrabiać sobie nawyki.
Uważam, że na początek był to strzał w dziesiątkę. Nie wiem jak mogłem wcześniej żyć bez tokarki, bo często używam ją do naprawdę przeróżnych celów.
Wiadomo nawet ona może zrobić krzywdę, ale potrafi dużo wybaczyć

Teraz przymierzam się do zakupu właśnie tej polecanej z linku.
Uważam, że posiadany Nutool 550 zwrócił mi wie kilku krotnie (nie mam ba myśli pieniędzy tylko robotę jaka zrobił i ile czasu pozwolił mi zaoszczędzić). Wiadomo musiałem go po swojemu przerobić i teraz jak kupię nową to będzie mi szkoda jej sprzedawać bo ma falownik, uchwyt szybkozmienny, posuw poprzeczny).
Myśle ze będzie nadal dzielnie służył

-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 24
a jak tam konik mój się cofa nawet jak mocno (z użyciem dodatkowej dźwigni) zaciągnę .. próbowałem różnych ustawień mimośrodu , zrobiłem dłuższy i grubszy docisk ale nadal to samo. ktoś miał / uporał się z takim problemem?rc36 pisze:Teraz wszyscy przesiadają się z tokarek stołowych na cz1440
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 9
Wszystkie tokarki sprzedane - trzeba czekać ponad miesiąc...
Dzwoniłem dziś bo, chciałem dogadać cenę, ale towaru brak.
Dzwoniłem dziś bo, chciałem dogadać cenę, ale towaru brak.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 61
adam Fx pisze:a jak tam konik mój się cofa nawet jak mocno (z użyciem dodatkowej dźwigni) zaciągnę .. próbowałem różnych ustawień mimośrodu , zrobiłem dłuższy i grubszy docisk ale nadal to samo. ktoś miał / uporał się z takim problemem?
U mnie też blokada konika nie trzyma jakoś bardzo mocna, ale wystarczająco z tym że ja podskrobałem spód konika dla lepszego przylegania.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 24
no właśnie ja jeszcze nie ;/ czasu brakrc36 pisze:ja podskrobałem
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 12
U mnie trzyma mocno. No ale ja mam bernardo. Niby wszystko to chińczyki ale ja u siebie nie mam większości problemów, o których czytam. Jednak cena wyższa.
czilałt...