jak rozpoznać węglik spiekany
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Re: jak rozpoznać węglik spiekany
Odnośnie tematu dyskusji wrzucę linka, może kogoś zainteresuje 
https://femoni.pl/weglik-spiekany-weglik-wolframu-widia

https://femoni.pl/weglik-spiekany-weglik-wolframu-widia
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 9
czasem jest mi tu bardzo przykro czytac ataki na osobe która coś chce dać innym , jakąś cześć wiedzy.
To przykre jest ......
Dlatego zrobie 150 sztuk wysoko dedykowanych narzedzi z weglika dla bardzo wymagajacej firmy i nie powiem nic jak i co ...i co ? bedziecie mogli tylko polemizowac .A ja was mam w du*** ........taka prawda koledzy .....
Dodane 3 minuty :
Mielcie sie sami z soba z swoimi nienawistnymi popieprzeniami.ja odpadam.
Dodane 2 minuty 52 sekundy:
Naprawde przykro jest mi to pisac ,,,ale mam coraz wiecej ludzi z forum w du*** .za jakis czas byc moze znikne ,zaprzestane tracic czas na pisanie tutaj.
Dodane 4 minuty 3 sekundy:
========================
jestem na granicy calkowitej rezygnacji z pisania na tym forum ,jedynie trzyma mnie muzyka .
Dodane 2 minuty 21 sekundy:
==============
jedyne co mnie trzyma na tym forum to Mój temat muzyczny .
Dodane 2 minuty 4 sekundy:
generalnie zmie niam podejscie ,po co mam pomagac innym jak tu sa cale stada oszolomow co wiedzdza jak sciemnic ,niech sciemniaja
To przykre jest ......
Dlatego zrobie 150 sztuk wysoko dedykowanych narzedzi z weglika dla bardzo wymagajacej firmy i nie powiem nic jak i co ...i co ? bedziecie mogli tylko polemizowac .A ja was mam w du*** ........taka prawda koledzy .....
Dodane 3 minuty :
Mielcie sie sami z soba z swoimi nienawistnymi popieprzeniami.ja odpadam.
Dodane 2 minuty 52 sekundy:
Naprawde przykro jest mi to pisac ,,,ale mam coraz wiecej ludzi z forum w du*** .za jakis czas byc moze znikne ,zaprzestane tracic czas na pisanie tutaj.
Dodane 4 minuty 3 sekundy:
========================
jestem na granicy calkowitej rezygnacji z pisania na tym forum ,jedynie trzyma mnie muzyka .
Dodane 2 minuty 21 sekundy:
==============
jedyne co mnie trzyma na tym forum to Mój temat muzyczny .
Dodane 2 minuty 4 sekundy:
generalnie zmie niam podejscie ,po co mam pomagac innym jak tu sa cale stada oszolomow co wiedzdza jak sciemnic ,niech sciemniaja
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Zależy jaki frez. Większość jest cała z węglika spiekanego (https://femoni.pl/zlom-weglikow-spiekanych - te w nagłówku są całe z węglika
)
A tutaj zdjęcie frezów węglikowych:

Zdarzają się także łączone, np takie:

A tutaj zdjęcie frezów węglikowych:

Zdarzają się także łączone, np takie:

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 9
Frezy tak zwane weglikowe przeważnie sa wykonane z jednolitego walca ale jest wiele frezów gdzie korpus jest wykonany z stali a zeby tnace z weglika sa przykrecane albo przylutowane do korpusu .
To wynika z średnicy greza , frezy do 20mm są wykonane w całości z weglika a frezy powyżej tej srednicy mają jedynie wstawki z weglika. To oczywiste aby obniżyć koszt produkcji.To tak zgrubsza ....
To wynika z średnicy greza , frezy do 20mm są wykonane w całości z weglika a frezy powyżej tej srednicy mają jedynie wstawki z weglika. To oczywiste aby obniżyć koszt produkcji.To tak zgrubsza ....