Szybkie pytanie Szybka Odpowiedź
Mam dylemat i prosił bym o konkretną odpowiedz
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Re: Szybkie pytanie Szybka Odpowiedź
Szybkie pytanie:
Gdzieś kiedyś mi się rzucił w oczy temat u nas na forum, w którym ktoś prezentował sterownik silnika krokowego do obracania podzielnicą. Był tam taki mały wyświetlacz, można było zadawać kąt, o jaki ma się przestawić stół itp. Zdaje się że to było do stołu obrotowego który kiedyś był na korbkę.
Szukałem na wszystkie strony ale nie mogę znaleźć tego tematu, jeśli ktoś kojarzy gdzie to było to proszę o link.
Pozdrawiam.
Gdzieś kiedyś mi się rzucił w oczy temat u nas na forum, w którym ktoś prezentował sterownik silnika krokowego do obracania podzielnicą. Był tam taki mały wyświetlacz, można było zadawać kąt, o jaki ma się przestawić stół itp. Zdaje się że to było do stołu obrotowego który kiedyś był na korbkę.
Szukałem na wszystkie strony ale nie mogę znaleźć tego tematu, jeśli ktoś kojarzy gdzie to było to proszę o link.
Pozdrawiam.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Standardowo większośc otworów robi sie na lekki wcisk czyli H7
te stoly na korbke przerabiane na cnc to o kant d rozbić, żaden sie do tego celu nie nadaje, no chyba ze do pracy w jedną stronę, luz nawrotny zabija precyzję. Przerobilem chyba dwa takie, ale przy nawrocie klyent do mnie z mordą. Nie warto.
te stoly na korbke przerabiane na cnc to o kant d rozbić, żaden sie do tego celu nie nadaje, no chyba ze do pracy w jedną stronę, luz nawrotny zabija precyzję. Przerobilem chyba dwa takie, ale przy nawrocie klyent do mnie z mordą. Nie warto.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
Robert_K pisze:Bardziej niż o sam stół chodziło mi o sterownik, który był opisany w temacie.
Chodzi zapewne o ten temat: maly-stol-obrotowy-z-autonomicznym-ster ... 86683.html
Jest tam kilka takich pokazanych, w tym jeden, który zrobiłem dla Kolegi ABKK.
-
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Moze źle sie wyraziłem, chodzilo mi raczej o to ze ten luz jest w setkach a nie w dychach i tak całkiem lekko łozysko w otwór nie wpada, tylko trzeba je wepchnąć.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
H7 to nie jest pasowanie, tylko tolerancja. Pasowane wymaga dwóch wymiarów, i to nie prawda, że H7 da pasowanie luźne. Da tylko w wypadku zasady stałego wałka h7.
Takie podstawy.
Takie podstawy.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Oczywiście ze H7 to nie pasowanie, tylko tolerancja otworu, ale już z tym:
Powiedzmy że masz otwór H7 zrobiony rozwiertakiem i chcesz dopasować doń wałeczek (czyli zasada stałego otworu) i potrzebujesz aby wałek wchodził luźno więc robisz go np g6 , f7. Te przykładowe H7/g6 czy H7/f7 to nie pasowania luźne?
to bym się nie do końca zgodził, albo nie do końca rozumiem o co Ci chodzi.Steryd pisze:to nie prawda, że H7 da pasowanie luźne. Da tylko w wypadku zasady stałego wałka h7.
Powiedzmy że masz otwór H7 zrobiony rozwiertakiem i chcesz dopasować doń wałeczek (czyli zasada stałego otworu) i potrzebujesz aby wałek wchodził luźno więc robisz go np g6 , f7. Te przykładowe H7/g6 czy H7/f7 to nie pasowania luźne?