Walka z wiatrakami?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
Re: Walka z wiatrakami?
nanab, stąd tytuł tematu, sam nie wiem czy jest sens się dalej spinać, przez lata też miałem święty spokój, może to chwilowa uciecha, a w końcu dadzą sobie siana chłopaczki, a pewnie i tak nic nie wskóram. Sprawa u mnie nabrała rozpędu, bo moi sąsiedzi są też zdeterminowani pójść na wojnę z dronowymi chuliganami.
Albo inaczej, czy da się zlokalizować przynajmniej skąd ktoś steruje?
Albo inaczej, czy da się zlokalizować przynajmniej skąd ktoś steruje?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Jak nie masz nic do ukrycia to daj sobie spokój niech sobie polata, w końcu się znudzi. A jak to nie przejdzie za jakiś czas to pomyśl gdzie masz wrogów i wśród nich poszukaj, mając delikwenta łatwiej coś wskórać. Wysoko latają ?
Profesjonalnie zajmuję się amatorstwem...
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
Nawet jeśli mam coś do ukrycia, to nie o strach tu chodzi
Choć naprawdę, robiłem już dokładny rachunek sumienia, by zrozumieć czego owi natręci wyszukują, nie bardzo wiem, do czego można się chcieć przyczepić (oprócz sterty żelaznego złomu za magazynem) 

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Czasami wartość intelektualna której niestety nikt u nas w kraju nie chroni jest warta więcej niż jakieś drobne przestępstwo. Może akurat podpatrują co robisz "nowego" i to też jest coś do ukrycia, bo nie zawsze zmieścisz to pod dachem...
Profesjonalnie zajmuję się amatorstwem...
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
@MiziAir Jeżeli aż tak bardzo wnerwia Cię notoryczne latanie dronem nad Twoja posesją to może iść tą drogą. Zainwestować w odbiornik sygnału AV, bo prawdopodobnie sygnał nie jest szyfrowany. Nagrać możliwie jak najwięcej przechwyconej transmisji z drona (ujęcia Twojej posesji, przy odrobinie szczęścia facjate droniarza, ewentualne miejsce lądowania). Zrobić fotki drona nad posesją i z tym materiałem iść na policję. Strzelanie z wiatrówki, używanie jammerów to prosta droga do szukania kłopotów.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Jakich ?

Strzelając w górę śrut nie trafi do sąsiadaCzy mogę strzelać u siebie w podwórku i innym „swoim terenie”?
Tak. Na swoim terenie możesz strzelać w zasadzie bez żadnych ograniczeń, jednak musisz zadbać o to, aby śrut nie trafiał np. do sąsiada, ponieważ w najgorszym wypadku możesz zrobić komuś krzywdę, a w najlżejszym jakiś „nadgorliwy” sąsiad może wezwać policję informując, że wyrzucasz na jego posesję śmieci – tzn. śrut, Dlatego też zalecane jest strzelanie w taki sposób, aby za celami mieć jakąś nieprzebijalną barierę w postaci ściany, nasypu a minimalnie kulochwytu za tarczą.

-
- Lider FORUM (min. 2000)
No choćby niszczenie mienia (jeśli trafi) albo ktoś zobaczy i oskarży o strzelanie do ptactwa. Różnie to bywa.
A dlaczego jammer jest nielegalny może ktoś przytoczyć przepisy zabraniające używania czy posiadania takiego ustrojstwa? Łatwo powiedzieć nielegalny.
Bo to, że policja ma w du*** takie zgłoszenia o zakłócanie spokoju, podglądanie (nie dotyczy panienek) czy inwigilację to ja wiem.
A może to lata ten dron od "zaglądania do kominów";) ?