Fanuc programy w pamięci tokarki
-
- Posty w temacie: 1
Re: Fanuc programy w pamięci tokarki
Tak z ciekawości jak Ci się ta maszyna spisuje? Chodzi mi o obróbkę, nie o sterowanie.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 6
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Czy w tokarce jest zainstalowana sonda do pomiaru narzędzi ?
Jeżeli tak to w programach O9*** są cykle, do automatycznego pomiaru geometrii oraz zużycia narzędzia.
Miałem do czynienia z kilkoma obrabiarkami Feeler i za każdym razem tak było.
Jeżeli tak to w programach O9*** są cykle, do automatycznego pomiaru geometrii oraz zużycia narzędzia.
Miałem do czynienia z kilkoma obrabiarkami Feeler i za każdym razem tak było.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 6
Programy O9*** ogólnie w Fanucu są zarezerwowane dla sterowania i nie są standardowo dostępne do edycji przez operatora.
Wymiana narzędzi, zbieranie punktów referencyjnych, pomiary sondą itd. wszystko jest właśnie tam.
Wymiana narzędzi, zbieranie punktów referencyjnych, pomiary sondą itd. wszystko jest właśnie tam.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Witam, ja też mam pytanie co do starych sterowań Fanuc. Mianowcie, potrzebuję zredukować szybkość posuwu G0. Na warsztacie jest kilka tokarek Hitachi Seiki, 3 i 5 osiowe i nie ma tam płynnej regulacji parametru g0, 25% chodzi za wolno a 100% za szybko jeśli np wiercę cyklem g83. Wie ktoś może jak się za to zabrać? Sterowania Seicos Multi III, Seicos LIII. Pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
Witajcie.
Pracuję na Maszynie Baca R 1000 i programy z cama czytam z karty pamięci. Chciałbym te programy aby były czytane prosto z komputera. Wiem ,ze jest taka możliwość tylko potrzebuję aby któś mi to wytłumaczył. Maszyna na sterowaniu Fanuc 0i-MF.
Z góry dzięki za odpowiedż
Pracuję na Maszynie Baca R 1000 i programy z cama czytam z karty pamięci. Chciałbym te programy aby były czytane prosto z komputera. Wiem ,ze jest taka możliwość tylko potrzebuję aby któś mi to wytłumaczył. Maszyna na sterowaniu Fanuc 0i-MF.
Z góry dzięki za odpowiedż
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2