Tytan za lekki jest na takie "tłuczne" elementy.
Ale na pewno byś był zapamiętany

Wybór materiału, przygotówki, Frezarka/Tokarka CNC
Slaby pomysl. Kiedys gdy mialem w garazu cwierc tony tytanu potrzebowalem klina do rozlupywania drewna, a ze mialem kliny z tytanu to jednego uzylemMastid pisze:-siekiera/toporek - chyba najbardziej mnie to inspiruje na obecną chwilę
Firma Stiletto® wprowadziła młotki tytanowe... "Młotki tytanowe wbijają o 30% więcej gwoździ przy takim samym wysiłku. Lekkie młotki są łatwiejsze w obsłudze, nie obciążają kończyn, a wydajność pracy nie jest gorsza." "Powodują mniejszy ból ramienia i mniejsze drgania. Tytan 10 razy lepiej pochłania szkodliwą energię odbicia w porównaniu ze stalą."
Tak, a bioprądy które przy tym wydziela leczą choroby stawów i reumatyzmMastid pisze:Tytan 10 razy lepiej pochłania szkodliwą energię odbicia w porównaniu ze stalą.
To bardzo dobrze myślałeś, mało tego, możesz to opisać i szerzej wytłumaczyć korzystając z równania wyrażającego drugą zasadę dynamiki dla tego przypadku. Ale to nie oto tutaj chodzi. Rozumiem że swoim postem chciałeś zabłysnąć i podkreślić, jaką to ja głupotę napisałem. Dobrze przyznaję nie przemyślałem tego, szukałem po prostu czegoś co się używa w pracy, typu narzędzia ręczne, a mogło by tą pracę ułatwić. A tamta stronka z młotkiem za 1000zł, albo z szpadlem tytanowym, jeszcze mnie bardziej tylko podkręciła xD