Tokarka do serwisu motocyklowego
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 56
- Kontakt:
Re: Tokarka do serwisu motocyklowego
Na "wydajnie" to ja modyfikuje kod z Cama, ustawiać masz szybko 

-
- Posty w temacie: 40
lepi pisze:A z klawiatury nie jest ani szybko ani bezpiecznie. A prędkość przejazdu to pewnie myszka zmieniasz, żeby było szybciej
Zgodzę się tylko co do słowa BEZPIECZNIE bo też nbie uwazam strzałek za takie, natomiast we frezarce zjeżdzam 3 osiami na raz a w czasie dojazdu czy na tokarce czy frezarce prędkosć zmieniam klawiszami liczbowymi jak chcę bo pod kazdym klawiszem mam prędkosci procentowe takie jak sobie ustawiłem. Więc nie jest jakoś żle, choć pewne zmiany można by wprowadzić zawsze.

-
kamar pisze:To uważasz, że zadajnikiem nie można przyp... w uchwyt ?
Wszystkim można, ostatnio na konwencjonalnej dopchnałem nóż z płytką borazonową do kła konika. I tak jakoś smutno mi się zrobilo bo ostrze na płytce zniknęło.

Natomiast strzałki są dość delikatne i czułe na wszelkie błędy czy przypadkowe naciśnięcia. Tak samo jak dotykanie do materiału jeśli trzeba to zrobić bardzo dokladnie też nie jest jakieś szczególnie wyrafinowane. Są plusy a le są też i minusy.

-
- Kontakt:
Pewnie, to ze korbką najlepiej to już przerabialiśmy

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 19
To znaczy, że jak Ci wióry wejdą w klawiaturę i klawisz nie odbije to Linux Cię wybawi?
Napisz ja dojeżdżasz nożem na kontakt z materiałem. Pochwal się jak się to robi szybko i bezpiecznie klawiaturą
-
kamar pisze:Pewnie, to ze korbką najlepiej to już przerabialiśmy![]()
Cieszę się że się zgadzamy.

kamar pisze:Choć, jak widać wyżej, tez ma wady.
To raczej zawsze robi pospiech...
kamar pisze:Strzałkami byś sie bał, zatrzymał wcześniej i dojechał po dysze
Mam pod 1- 1%, 2-2%, 3-3%, 4-25% itd... Wiec jak dojeżdzam to mam dość dobry wybór, co nie zmienia faktu ze:
kamar pisze:ze korbką najlepiej to już przerabialiśmy

-
- Kontakt:
No to odpal sobie to zdjęcie klawiatury z Tuca żebyś widział o czym mowa 
Juz ?
No to zaczynamy
Przyłbica uchylona, prawa dłoń przy klawiaturze, korpus i głowa dość blisko uchwytu bo oczy nie te. Wprawdzie kierunków na strzałkach już nie widać ale jakoś wiem która jedzie w którym kierunku
Mały palec na strzałkę i pełną prędkością w kierunku materiału.Kilka milimetrów przed materiałem kciukiem trącam klawisz "u" i mam pulsowe po milimetrze. ok. milimeta przed kciukiem w "i" i mam po dychu.
W większości wypadków to wystarcza, ale jak trzeba dokładniej to jeszcze raz w "i" i mam po setce.
I to by było na tyle. Kiedyś w drugiej ręce to jeszcze był papierosek

Juz ?
No to zaczynamy

Przyłbica uchylona, prawa dłoń przy klawiaturze, korpus i głowa dość blisko uchwytu bo oczy nie te. Wprawdzie kierunków na strzałkach już nie widać ale jakoś wiem która jedzie w którym kierunku

W większości wypadków to wystarcza, ale jak trzeba dokładniej to jeszcze raz w "i" i mam po setce.
I to by było na tyle. Kiedyś w drugiej ręce to jeszcze był papierosek