(ja bym tak zrobił, odpadła by różnica w rozszerzalności cieplnej różnych materiałów)
A tak w nawiasie to bardziej wyglądają mi na tych zdjęciach na aluminium niż mosiądz czy brąz(zwłaszcza na tych skaleczeniach po przecinaku)...

Naprawa zabytkowego silnika motocyklowego
Tutaj są zdjęcia takiego motocykla zachowanego w oryginalnym stanie. Korki są najprawdopodobniej oryginalne i na pewno nie są aluminiowe.RomanJ4 pisze: ↑19 paź 2019, 12:31A te oryginalne nie powinny być czasem z żeliwa podobnie jak cylinder?
(ja bym tak zrobił, odpadła by różnica w rozszerzalności cieplnej różnych materiałów)
A tak w nawiasie to bardziej wyglądają mi na tych zdjęciach na aluminium niż mosiądz czy brąz(zwłaszcza na tych skaleczeniach po przecinaku)...
Dlatego napisałem, że wyglądają na odlewy z mosiądzu.Teigrek pisze: ↑19 paź 2019, 16:02Tutaj są zdjęcia takiego motocykla zachowanego w oryginalnym stanie. Korki są najprawdopodobniej oryginalne i na pewno nie są aluminiowe.
https://www.heroesmotors.com/products/1 ... olea-500cc
Teigrek pisze:Przetoczyłem korki sposobem zaproponowanym przez Wiktora i wyszło elegancko. Zrobiłem tulejkę z ciasnym gwintem wewnętrznym.