Frezarka stalowa 400x350x150 - ocena i pomoc w projekcie
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 75
Re: Frezarka stalowa 400x350x150 - ocena i pomoc w projekcie
Ciekawe spostrzeżenie, silniki z wałkiem z jednej strony. Ma to jakieś znaczenie?
K.I.S.S - Keep it simple stupid!
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Ma to takie znaczenie, że mając wał z dwóch stron silnika możesz po drugiej stronie zamontować "tłumik" - koło zamachowe.
Były gdzieś lepsze filmiki, ale nie mogę ich teraz zlokalizować.
Były gdzieś lepsze filmiki, ale nie mogę ich teraz zlokalizować.
-
Wow, tego się nie spodziewałem. Dzięki za zwrócenie uwagi na to. Jak wspomniałem, wrzucę film z działania jak tylko złożę wszystko do kupy ale wydaje mi się że to strzał w 10. Silniki u mnie brzmią bardzo podobnie przy wolnych posuwach.
-
Witam,
dzisiaj finalizowałem prace i przy ostatnim etapie (tj. podłączeniu nowego wrzeciona) zrobiłem mega krzaka i podpiąłem fazę pod obudowę wrzeciona
Efekt taki że wystrzeliło wszystkie zabezpieczenia i dwa tranzystory w falowniku poszły z dymem:
Z tego co udało się odczytać to oznaczenie tranzystora to KDG25N120H2. Niestety nie jestem w stanie znaleźć ich nigdzie w PL i w związku z tym pytanie, czy ktoś wie czym (i czy w ogóle) można je zastąpić?
Pozdrawiam
dzisiaj finalizowałem prace i przy ostatnim etapie (tj. podłączeniu nowego wrzeciona) zrobiłem mega krzaka i podpiąłem fazę pod obudowę wrzeciona

Z tego co udało się odczytać to oznaczenie tranzystora to KDG25N120H2. Niestety nie jestem w stanie znaleźć ich nigdzie w PL i w związku z tym pytanie, czy ktoś wie czym (i czy w ogóle) można je zastąpić?
Pozdrawiam

-
Hej, niestety falownik poszedł w śmietnik. Po przylutowaniu nowych tranzystorów je również usmażyło. Chyba przy pierwszym zwarciu poszło coś więcej niż tylko te tranzystory
Na szczęście mam już nowy falownik który działa, może w sobotę uda się go założyć i coś uruchomić.

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
Co to za falownik? Mam pełen zestaw naprawczy bo reanimowałem swój to mogę odkupić uszkodzony lub naprawić.