oprócz tego ze nie powiązałbym sterowania "two-phase pulse train" z cw/ccw bo to całkiem co innego, to masz jak najbardziej racjegozdd pisze:Czy Ty wiesz o czym piszesz? Istnieje sterowanie step/dir (puls/sign), kolejne to CW/CCW i tutaj mamy jeszcze sterowanie dwoma sygnałami przesuniętymi o 90°. Z analogów mamy różne konfiguracje sterowania prędkością i momentem.
Modernizacji frezarki na ploter
ServoMotory SGMG Yaskawa, ServoPacki SGDB Yaskawa
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Re: Modernizacji frezarki na ploter
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Sterownik csmio ip m (Polski produkt ze wsparciem )
Mach3 ( konieczność przy wyborze csmio)
ArtCam ( wersja Express)
Serva Ysakawa DR2/SGM
Całość śmiga bez zastrzeżeń. Najdroższą sprawą są śruby, serva i prowadnice, a ty już to masz.
Mach3 ( konieczność przy wyborze csmio)
ArtCam ( wersja Express)
Serva Ysakawa DR2/SGM
Całość śmiga bez zastrzeżeń. Najdroższą sprawą są śruby, serva i prowadnice, a ty już to masz.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Jak dla mnie do przemyslowki tylko sterownik offlinowy... Wszelkie "zabawki" to do zabawy w garazu
Wyjatkiem jest kamar ale on ma tyle tego (i ogarnia), ze jest w stanie przepinac sterowniki miedzy maszynami zapinane na gniazda od przyczepek samochodowych 

-
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
Wszystko zależy co kto uważa za "przemysłówkę".
Jeżeli trzepanie masówki to racja ale do narzędziowni to bym się kłócił.
Jeżeli trzepanie masówki to racja ale do narzędziowni to bym się kłócił.
-
- Kontakt:
Do narzedziowni i jednostkowych robot prototypowych to da rade cokolwiek co ogarnie temat
Oby programista/operator ogarnal 

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Oczywiście Kolega ma 100% racji.Petroholic pisze: ↑09 wrz 2019, 12:37Jak dla mnie do przemyslowki tylko sterownik offlinowy... Wszelkie "zabawki" to do zabawy w garazuWyjatkiem jest kamar ale on ma tyle tego (i ogarnia), ze jest w stanie przepinac sterowniki miedzy maszynami zapinane na gniazda od przyczepek samochodowych
![]()
Założyciel tematu powinien zadać Sobie pytanie.
Czy "ogarnę" później temat jak będę musiał pogrzebać w tym co sobie zainstaluję na swojej maszynie?
Trzymanie nadziei że ktoś Mi pomoże przez telefon czy przez neta jest naprawdę ułudne.
Moja rada znaleźć człowieka pod bokiem który na miejscu Ci pomoże, jeżeli chcesz rozwiązanie budżetowe.
CSMIO
Jestem za wspieraniem polskiej przedsiębiorczości, ale.
To dalej jest zabawka i to droga!!! (na pewno dostanę wpiernik za te stwierdzenia

Dalej potrzebny, PC'et, monitor, klawiatura, myszka jednym słowem dalej zabawa z Machem czy tam innym ustrojstwem.
Płacę pieniądze to wymagam sterownika który podpinam tam gdzie trzeba, odpalam i działam bez żadnych doczepek i dopinek.
POZDRAWIAM
-
- Kontakt:
Teoretycznie liczac CSMIO + komp + Mach (licencja) wyjdzie podobnie jak sterownik od SZGH 

-
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
I dostajesz to za co zapłaciłeś, co tam ustawili. Nie każdemu to wystarcza.
Nie daj Boże abyś potrzebował coś więcej. Jak potrzebuję dołożyć oś czy dwie to tylko szukam miejsca w szafie

Dla tych co potrzebują tyko wciskać guzik to faktycznie dedykowany sterownik i to z górnej półki.
Nie tak dawno oglądałem fabryczną plazmę z własnym sterownikiem, nawet nieźle wyglądającym.
Po bliższym oglądzie pokazał się zabudowany, nie najlepiej skonfigurowany linuxCNC z poblokowanym dostępem.
Jak mam zapłacić za coś takiego to dziękuję.
-
- Posty w temacie: 2
SZGH, w zapasie możesz 5 osiową wersję zakupić
, łatwy, bezproblemowy kontroler ze wsparciem technicznym na poziomie którego jeszcze w europie czy USA nie spotkałem.

I don't like principles, I prefer prejudices