Jestem nieco odmiennego zdania lokalizacja powinna być obowiązkowa.
Drobny przykład tak z "pały" jeśli ktoś poda Gdańsk czy Gdynia to już widzę jak go wszyscy znajdują a domokrążcy nachodzą. A łatwiej jest zaoferować pomoc komuś z okolicy niż by miało się okazać, że zobligowaliśmy się podjechać go gościa z Krakowa

W tym kraju doszło do ABSURDÓW pod tytułem RODO. Niedługo wpadną na pomysł, że powinniśmy chodzić w jednakowych workach z wyciętymi otworami na oczy aby ochronić nasze dane a wszystko w imię RODO.piromarek pisze: ↑05 sie 2019, 07:01Jeśli ktoś dobrowolnie podaje widoczny w loginie lokalizator to jego decyzja.
Co prawda nie jestem pewien co z RODO i czy to jest zgodne z literą prawa.
Zaraz pewnie admin to usunie ze stopki.
Chociaż wirtualne osoby chyba pod to nie podlegają. Mało kto używa na forum swojego prawdziwego nazwiska.
Idąc tym tokiem myślenia powinniśmy jeździć samochodami bez tablic rejestracyjnych bo przecież można po nich namierzyć właściciela

Czy ktoś wie co ma na celu RODO i o co w tym chodzi?
Założę się że niewielu ludzi, a RODO ma za zadanie chronić nasze dane szczególnie te wrażliwe zebrane w cyfrowych bazach danych przed handlem nimi a nie żeby nauczyciele w klasie wywoływali ucznia po numerze w dzienniku. Wymyślono to po to aby utrudnić pracę różnym oszustom i naciągaczom, aby z banków zakładów nie wypływały bezkarnie nasze szczegółowe wrażliwe dane, a nie żeby do nicku przypisać jakiś region

Kiedyś miałem taki przypadek, trafiłem do naszej lokalnej Straży Miejskiej i akurat była tylko Pani obsługująca monitoring miejski a że miała otwarte drzwi to zaczęliśmy rozmawiać. W pewnym momencie pada tekst: Niech pan się nie patrzy na monitory Pan się odwróci bo RODO i będę musiała .......