Chińskie DRO
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
Re: Chińskie DRO
Nie. Dość prosto to opisane i nie miałem żadnych problemów.
Teraz jeszcze kupię do frezarki bo ceny fajne, a robota na frezarce to będzie już bajka.
Teraz jeszcze kupię do frezarki bo ceny fajne, a robota na frezarce to będzie już bajka.
Tagi:
-
- Kontakt:
Teraz jeszcze kupię zestaw do wiertarko frezarki i zastanawiam się czy ma sens kupować liniały 1u czy wystarczą te które mam w tej chwili 5u.
-
- Kontakt:
Możę i to dobry pomysł bo różnica w cenie jest marginalna, ale czy przy frezowaniu na "chinolu" ma to sens??
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Witam
Jako że sam ostatnio zabiegałem za jakimś odczytem liniowym to udało mi się kupić na alliexpressie 3 osiowy z liniałami w cenie ok 760 zł ale z wysyłką z Czech Republic przez co nie miałem żadnych dodatkowych kosztów typu cło i podatek. W dodatku na przesyłkę czekałem 6 dni
poniżej link
https://pl.aliexpress.com/item/33008313 ... 5c0fILGpox
Paczka dotarła do mnie bez problemu i wszystko było zgodnie z opisem, mogę polecić.

Pozdrawiam serdecznie
Romanov
Jako że sam ostatnio zabiegałem za jakimś odczytem liniowym to udało mi się kupić na alliexpressie 3 osiowy z liniałami w cenie ok 760 zł ale z wysyłką z Czech Republic przez co nie miałem żadnych dodatkowych kosztów typu cło i podatek. W dodatku na przesyłkę czekałem 6 dni

poniżej link
https://pl.aliexpress.com/item/33008313 ... 5c0fILGpox
Paczka dotarła do mnie bez problemu i wszystko było zgodnie z opisem, mogę polecić.

Pozdrawiam serdecznie
Romanov
-
- Kontakt:
Czy liniał(ten z lewej strony) ma ruchomy czytnik czy listwę?
Dzisiaj zacząłem kombinować i wymyśliłem że lepiej by było aby czytnik był na stałe, a ruchoma listwa. A jak jest u ciebie?
Dzisiaj zacząłem kombinować i wymyśliłem że lepiej by było aby czytnik był na stałe, a ruchoma listwa. A jak jest u ciebie?
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Listwa jest na stałe przykręcona, za to czytnik w ruchu. Jak nie zapomnę to zrobię dokładniejsze fotki tej listwy. W sumie to nie było skomplikowane. Teraz nie bardzo mam czas ale listwę długą przeniosę od przodu bo w obecnej konfiguracji ogranicza mi ruch w osi o całe 30 mm tylko muszę coś pokombinować bo od czoła mam czujnik od ogranicznika posuwu.