Grawerowanie Laserowe Metali
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Udało mi się grawerować polerowaną nierdzewkę,na laseże YAG 40W
niewiem czy takie parametry da się ustawić w laseże CO2:
Ogulnie niezajmuje się reklamą ani laserami ani niesiedze w tej branży poprostu miałem dostęp du użądzenia znakującego i zaczołem grzebać.
-był taki parametr jak ilość impulsów na punkt to gdy standardem było dla twożywa czarnego 1impuls to jak przestawiłem na 10-20impulsów ,zaczeło ładnie grawerować zdjęcia na kawałku blachy
(jakość fotograficzna).
Laser posiadał głowicę kierującą promieć za pomocą układu luster i potrafił obiąć pole 120x120mm
niewiem czy takie parametry da się ustawić w laseże CO2:
Ogulnie niezajmuje się reklamą ani laserami ani niesiedze w tej branży poprostu miałem dostęp du użądzenia znakującego i zaczołem grzebać.
-był taki parametr jak ilość impulsów na punkt to gdy standardem było dla twożywa czarnego 1impuls to jak przestawiłem na 10-20impulsów ,zaczeło ładnie grawerować zdjęcia na kawałku blachy

Laser posiadał głowicę kierującą promieć za pomocą układu luster i potrafił obiąć pole 120x120mm
Ostatnio zmieniony 25 mar 2008, 13:02 przez luber, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Zgadza się - lasery typu YAG dają sobie doskonale radę ze znakowaniem metali. Nasze YAGi są 50W i dają sobie radę nawet z czystym aluminium, czego nie robią klasyczne lasery CO2. Tak naprawdę ich głównym przeznaczeniem jest właśnie grawerowanie różnego typu tabliczek znamionowych oraz znakowanie elementów np. przesuwających się na taśmie produkcyjnej (np. łożysk).
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)