Witam
Gdzieś na forum wyczytałem o takim sposobie kasowania luzu. Jedna nakrętka będzie osadzona na stałe, a następna luzna lecz zabezpieczona przed obrotem. Pomiedzy nakrętki zabudowana zostanie sprężyna. Myślę, że to całkiem dobre rozwiązanie. Lepszy rydz niż nic.
Sterownik został wstępnie uruchomiony silniki podłączone lecz nie zbudowane w maszynie.
Problemy jakie mnie dopadły wnikały z złego ustawienia programu i samego systemu komputera. Po usunięci pierwszych problemów sterownik śmiga bardzo ładnie.
Myślę, że w przyszłym tygodniu uruchomię wstępnie całą maszynkę.
Jeśli chodzi o wagę maszynki to będzie jakieś 120 kg.
Pozdrawiam
Ireneusz Kurka
Moje małe cnc
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
słuchaj innych.
Sposób ze sprężyną jest ogólnie przedyskutowany czyli jedynie słuszny. Po prostu tak ma byc i już.
jeśli masz swoje pomysły to zapomnij o nich bo to było już dawno dyskutowane na forum i ogólnie nie masz racji.
Albo zrobisz po swojemu i nie wspomnisz na forum albo zrobisz tak jak forum chce i wtedy masz szansę na plusika za poprawnośc.
pozdrawiam.
Myślę, że pomogłem
ps. jestem strasznie wredny...najgorsze, że o tym wiem i nic nie robię w kierunku poprawy
Sposób ze sprężyną jest ogólnie przedyskutowany czyli jedynie słuszny. Po prostu tak ma byc i już.
jeśli masz swoje pomysły to zapomnij o nich bo to było już dawno dyskutowane na forum i ogólnie nie masz racji.
Albo zrobisz po swojemu i nie wspomnisz na forum albo zrobisz tak jak forum chce i wtedy masz szansę na plusika za poprawnośc.
pozdrawiam.
Myślę, że pomogłem

ps. jestem strasznie wredny...najgorsze, że o tym wiem i nic nie robię w kierunku poprawy
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt: