cięcie wodą....
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 12
no dobrze skoro tak ma być to niech będzię. niewiem tylko jaki typ tego wiroloty będe obsługiwał jes duża rużnica w obsłudze czy programach sterujących w poszczegulnych modelach
macie może jakieś emulatory takich programów
mo wiecie symulator programowania chciałbym zobaczyć jak to wygląda.
obrabiarki skrawające umiem juz obsługiwać niejest to trudne, a skoro obsługa takiej maszyny jest łatwiejsza to dam sobie rade. dziękuje za wsparcie koledzy.

macie może jakieś emulatory takich programów
mo wiecie symulator programowania chciałbym zobaczyć jak to wygląda.
obrabiarki skrawające umiem juz obsługiwać niejest to trudne, a skoro obsługa takiej maszyny jest łatwiejsza to dam sobie rade. dziękuje za wsparcie koledzy.

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 12
witam. Jeśli chodzi o typ maszyny to niewiem jeszcze. wysyłają mie do pragi czeskiej na pare dni.
a pytanko takie jedno mam. czy programowanie takiej maszyny można jakoś porównać do rysowania w programie "auto cad" bo zajmuje się tym w wolnych chwilach.
czy ta umiejątność na coś się przyda podczas pracy na maszynie??
??
a pytanko takie jedno mam. czy programowanie takiej maszyny można jakoś porównać do rysowania w programie "auto cad" bo zajmuje się tym w wolnych chwilach.
czy ta umiejątność na coś się przyda podczas pracy na maszynie??

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
no niewiem czym oni to steruja ale np. na plazme to unas rys robisz w AutoCAD i plazma to juz sobie tam konwertuje . mysle że z woda moze byc podobnie
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 11
Na maszynie ktora jest u nas mniej wiecej tak to wyglada . Wczytuje sie dxf-a lub rysuje sie detal . Nastepnie mozna automatycznie wygenerowac sciezke . Rysunek z sciezka otwiera sie w programie ktory steruje maszyna . Ustawia sie miejsce gdzie jest poczatek ciecia ,start i to wszystko tak w bardzo wielkim skrocie . Jak to w twojej bedzie wygladalo to nie wiem w kazdym razie jak znasz podstawu auto-cad to napewno ci sie przydaja .a pytanko takie jedno mam. czy programowanie takiej maszyny można jakoś porównać do rysowania w programie "auto cad" bo zajmuje się tym w wolnych chwilach.
Moj chomik
http://chomikuj.pl/skotisobek
http://chomikuj.pl/skotisobek
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 16
Wczytuje sie dxf-a lub rysuje sie detal . Nastepnie mozna automatycznie wygenerowac sciezke
Skoti ma rację. Większość oprogramowania maszyn do cięcia wodą jakie znam akceptuje pliki zapisane jako dxf R12. Później to już kwestia tylko obróbki. Miejsce startu, końca, przyspieszenia lub zwolnienia na łukach, ale to już kwestia doświadczenia.
A wracając do tematu to jak masz wątpliwości z wyjazdem na szkolenie to mogę cię zastąpić
Wiedza którą zdobywa się na tych szkoleniach jest bezcenna, za resztę możesz zapłacić kartą ...........
Dają za darmo to trza.... brać.
A propos. Nie znalazłem jeszcze na forum żadnego "śmiałka" który chciałby "zmontować" waterjet'a w wersji HOMEMADE.
Skoti ma rację. Większość oprogramowania maszyn do cięcia wodą jakie znam akceptuje pliki zapisane jako dxf R12. Później to już kwestia tylko obróbki. Miejsce startu, końca, przyspieszenia lub zwolnienia na łukach, ale to już kwestia doświadczenia.
A wracając do tematu to jak masz wątpliwości z wyjazdem na szkolenie to mogę cię zastąpić

Dają za darmo to trza.... brać.
A propos. Nie znalazłem jeszcze na forum żadnego "śmiałka" który chciałby "zmontować" waterjet'a w wersji HOMEMADE.